Мобилна група за контрол и наблюдение, състояща се от митнически

...
Мобилна група за контрол и наблюдение, състояща се от митнически
Коментари Харесай

Митничари пресякоха износ на голямо количество цигари, укрити в бус

Мобилна група за надзор и наблюдаване, състояща се от митнически чиновници от Министерство на правосъдието Пристанище Оряхово, Митница Лом и гранични служители на реда от ГПУ Козлодуй, предотвратиха опит за противозаконен експорт на цигари за търговски цели към страни от Западна Европа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово. Задържани са 36 740 къса /1837 кутии/ цигари с годен български бандерол, укрити във фабрични кухини и сред хранителни артикули в микробус.
На 21.02.2018 година, на изходящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово идва микробус с българска регистрация, пътуващ за Германия. Превозното средство е селектирано за инспекция. При инспекцията е открито, че във фабрични кухини на микробуса, както и сред персонален багаж и хранителни артикули, са укрити 36 740 къса /1837 кутии/ цигари, предопределени за контрабанден импорт в Германия. По-голяма част от откритите цигари са от марките „ Марлборо ", Давидоф ", „ Дънхил ".
За тютюневите произведения не са показани никакви документи, в това число и изискуемите по ЗАДС за акцизни артикули в комерсиално количество. Цигарите са арестувани в склад на Митница Лом. По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР