Mobilize движи трансформацията на Renault Group към веригата на стойност

...
Mobilize движи трансформацията на Renault Group към веригата на стойност
Коментари Харесай

Mobilize излага своите амбиции в областта на услуги и технологии, целейки да съставлява 20% от оборота на Renault Group през 2030 г

Mobilize движи трансформацията на Renault Group към веригата на стойност на новата подвижност, потвърждавайки задачата си да съставлява 20% от оборота на Групата през 2030 година
Чрез построяването на модел, основан на колите като услуга, Mobilize пренаписва обичайните правила на промишлеността, както във връзка с услуги, които дават отговор на потребностите на клиентите, по този начин и на самите артикули.
Mobilize основава интегрирана софтуерна екосистема, сплотяваща дъщерните й сдружения.
Mobilize укрепва връзките си с RCI Bank and Services, която се трансформира в Mobilize Financial Services, и надгражда услугите за действен лизинг, застраховка и разплащане.
Mobilize употребява данни, с цел да даде услуги за подвижност, сила, финансиране, застраховка, разплащане и поддръжка и да понижи експлоатационните разноски за своите клиенти.
Тези услуги са още по-ефективни, когато се употребяват със особено проектирани коли от марката Mobilize.
Тази тактика ще даде опция на дейностите на Mobilize, отвън Mobilize Financial Services, да реализират двуцифрен марж във всяка категория услуги до 2027 година и да доближи облага до 2025 година
През януари 2021 година Renault Group показа своя стратегически проект Renaulution за да се трансформира в конкурентна, софтуерна и виновна компания и посредством Mobilize да се нарежда във веригата на стойност на подвижността.

Сега Mobilize показва своя лична тактика за извеждане на Групата оттатък автомобилостроенето, генериране на непрекъснати доходи и реализиране на задачата за генериране на 20% от оборота на Renault Group до 2030 година

Бизнес модел, отдаден на услуги за справяне с провокациите на подвижността

На фона на огромните промени в автомобилната промишленост, Mobilize създава нов бизнес модел, основан на колите като услуга, предоставяйки необятна гама от услуги, събрани в интегрирана софтуерна екосистема.

Фокусирайки се върху потреблението, а не собствеността, Mobilize предлага услуги, които дават отговор на потребностите на потребителите за по-семпли и по-достъпни, екологични и бюджетни решения за подвижност.

Mobilize продава услуги, а не коли, генерирайки непрекъснат приход и намалявайки експлоатационните разноски за нашите клиенти. Решихме да покрием секторите от веригата на стойност на подвижността, представящи най-голям капацитет за напредък и марж. Ето за какво, с модела коли като услуга и употребявайки интегрирана софтуерна екосистема, ние предлагаме набор от услуги, които включват финансови, застрахователни, енергийни и експлоатационни решения. Автомобилите се трансформират в обслужващи платформи, което разрешава утрояване на приходите, генерирани през техния витален цикъл. Клотилд Делбо, основен изпълнителен шеф на Mobilize.

Моделът на Mobilize е основан на:

Напълно интегрирана софтуерна екосистема, която разрешава на един софтуерно дефиниран автомобил да предлага всички типове услуги на частни и професионални клиенти. Тази екосистема се основава на софтуерни съставни елементи, които са към този момент в употреба в дъщерните сдружения на Mobilize*. Чрез тези дъщерни сдружения и посредством Renault Group Mobilize има достъп до над 600 специалисти, което разрешава на компанията да стартира първата версия на софтуерно дефиниран автомобил през 2023 година
Специализирани коли: Mobilize създава свои лични изцяло електрически коли, които са проектирани за специфична, споделена и интензивна приложимост. Въпреки че услугите на Mobilize не зависят от марката и автомобила, моделите на Mobilize разрешават на операторите на подвижност да усъвършенстват оптимално общите си разноски за потребление. Дизайнерските и инженерните екипи на Mobilize се концентрират върху пет аспекта при проектирането: устойчивост, потенциал за актуализации по въздуха, улеснение на почистване/поддръжка/ремонт, понижено влияние върху околната среда и богато и привлекателно преживяване на клиентите.
Пълна гама от услуги:
Финансови услуги: Mobilize предлага услуги за финансиране, застраховка и разплащане посредством RCI Bank and Services. За да ускори връзките сред двете организации, RCI Bank and Services трансформира името си и се трансформира в Mobilize Financial Services.
Енергия: Mobilize дава необятна гама от услуги, свързани с силата и зареждането за своите клиенти (оператори на подвижност, мениджъри на автопаркове и частни клиенти), когато са вкъщи, на работа или на път. Тези услуги включват Mobilize Smart Charge, Mobilize Charge Pass (който обезпечава достъп до 260 000 зарядни станции, в това число 1600 бързи зарядни станции на Ionity), здравен документ на батерията и инсталиране на зарядни станции посредством Mobilize Power Solutions.
Поддръжка и ремонт: Използвайки данни за прогнозиране на поддръжка, Mobilize ще употребява дилърската мрежа и заводите на Renault Group, като този във Флан, за ремонт на своите коли. Давайки им втори и трети живот, Mobilize усилва периода на употреба на колите и затова цената, която те генерират.
Покритието, предлагано от дилърската мрежа на Renault Group в Европа, разрешава на Mobilize необятно разпространяване на услугите и да даване на фигитално преживяване на клиентите.

Три пазарни сегмента с висок напредък

Mobilize таргетира клиенти, които съставляват три сегмента с висок напредък:

1. Частни клиенти и дребни автопаркове

С Mobilize Financial Services Mobilize ще форсира внедряването на решения за подвижност, като предлага дълготраен лизинг и абонаментни услуги, с цел да се възползва от растеж от над 80%** на пазара на действен лизинг. Mobilize Financial Services има за цел да разполага с автопарк от 1 милион коли за лизинг и 200 000 за абонамент през 2030 година

Mobilize Financial Services ще ускори своя бизнес с финансиране на използвани коли, по-специално като употребява популяризирането на свързани електрически коли, с цел да работи през целия им витален цикъл и да предложи интегрирано преживяване до преработването на автомобила. В допълнение, Mobilize Financial Services ще разшири обсега си от услуги, с цел да покрие две съществени области: авто иншуртех, употребявайки свързаността на колите за лансиране на застрахователни артикули, основани на приложимост, и основаването на екосистема за заплащане, която ще комбинира разплащането за зареждане, универсални заплащания (в и отвън автомобила) и предложения от вида „ Купете в този момент, платете по-късно “. Тази екосистема ще бъде анимирана от стратегия за преданост, която да подтиква екологичното държание на клиентите.

2. Оператори на подвижност

С Mobilize Driver Solutions Mobilize дава набор от решения за водачи и оператори на таксиметрови услуги като абонамент за електрическия модел LIMO, застраховка, поддръжка, зареждане и пътна помощ.

Mobilize дава решения за оператори на споделена подвижност с модела DUO. Лансиран през 2023 година, DUO ще бъде напълно електрически, наличен с абонамент и ще включва застраховки и софтуерни решения за ръководство на автопарка и потребителите, както и поддръжка. DUO ще понижи общите експлоатационни разноски с 35% спрямо обичаен четириместен електромобил. Моделът е 95% рециклируем и съдържа 50% рециклирани материали. Товарна версия, BENTO, също ще бъде разполагаем посредством споделена подвижност и благоприятни условия за абонамент.

3. Оператори на куриерски доставки

Mobilize навлиза в процъфтяващия пазар – който се чака да нараства със 7%*** годишно до 2030 година – на куриерските доставки, като дава на операторите сложни решения за услуги, които вземат поради новите градски политики. Тези услуги първо ще се оферират за Kangoo E-Tech electric и Master E-Tech electric, както и за коли отвън Групата, преди лансирането на HIPPO през 2026 година Новият модел ще понижи общите експлоатационни разноски с 30% спрямо конкуренцията и ще включва всички услуги, предлагани от Mobilize, с необикновен акцент върху зареждането и ръководството на автопарка с помощта на данните.

Амбициозни цели

Услугите, предлагани от Mobilize, улесняват ускоряването на електрическа подвижност, като в това време:

намаляват разноските за клиентите,
защитават клиентите от ниска остатъчна стойност на автомобила, защото Mobilize остава притежател,
удължават виталния цикъл на продукта и понижават въглеродния отпечатък,
увеличават приходите от коли,
генерират непрекъснати доходи.
По този метод Mobilize има неповторимата опция да съставлява 20% от оборота на Renault Group до 2030 година Неговият модел на повтарящи се доходи значи, че Mobilize не се въздейства от обичайните цикли в автомобилната промишленост.

Стратегията на Mobilize разрешава цели като:

70% растеж в броя на продадените финансови услуги до 8 милиона през 2030 година
Удвояване на размера на автопарка от коли за действен лизинг, финансирани от Mobilize Financial Services, до 2025 година, за от 1 000 000 единици през 2030 година, в това число 70% електрически коли.
От 150 000 до 200 000 автомобила, употребявани от оператори на подвижност, в това число 80% електрически автомобили през 2030 година
165 000 инсталирани зарядни станции до 2030 година (от 22 000 през 2021 г.).
Тази тактика ще даде опция на дейностите на Mobilize, отвън Mobilize Financial Services, да реализират двуцифрен марж във всяка категория услуги до 2027 година и да доближи облага до 2025 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР