Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП правителството да преговаря

...
Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП правителството да преговаря
Коментари Харесай

НС не задължи правителството да преговаря за доставки на Спутник V

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия държавното управление да договаря за доставки на дози от съветската ваксина "Спутник V ".

След повече от двучасов спор не се събраха задоволително гласове.

"За " гласоподаваха 83 депутати, 69 - "против ", а 56 се въздържаха.

От кабинета в оставка до момента неведнъж са заявявали, че България би поръчала и от съветската ваксина, само че откакто тя бъде утвърдена за приложимост в Европейския съюз. Тази теза се чу и от всички политически сили, като се изключи Българска социалистическа партия. Даниел Митов открои наклонност: "В българската политика има едно вярно, което се е утвърдило през годините, че когато Кремъл кихне, Българска социалистическа партия се разболява ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани тематиката да не се политизира:

"Нека не бъдем на тази тематика - здравето на нацията и бъдещето на развиването на България, нито русофили, нито русофоби. Нека бъдем българофили. Подкрепете нашето предложение, тъй като е в полза на България и в отбрана на здравето на българския народ ".

Антоанета Цонева от "Демократична България " изнесе обстоятелства и данни:

"Макар, че Русия има цялостен надзор върху производството и разпространяването на "Спутник V ", все още тя е ваксинирала 5,28 души на 100. Ваксинацията на самият Путин е обгърната в тайнственост. Той беше имунизиран март месец 2021-ва, само че няма публична информация това да е със "Спутник " ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР