Мнозинството в парламента одобри удължаването на извънредното положение до 13

...
Мнозинството в парламента одобри удължаването на извънредното положение до 13
Коментари Харесай

Парламентът реши: Извънредното положение се удължава до 13 май

Мнозинството в Народното събрание утвърди удължаването на изключителното състояние до 13 май. Първоначално то бе оповестено на 13 март и беше за период от един месец. Тази седмица Министерският съвет изиска удължение на изключителното състояние точно до тази дата.

По-рано в петък президентът Румен Радев се изрече остро против ограниченията на държавното управление и изключителното състояние. Премиерът Бойко Борисов пък дефинира рецензиите като нелепици " и разгласи, че президентът може да наложи несъгласие и " аз ще изкарам депутатите на ГЕРБ от залата, да си гласоподават, да уморим народа “. Остава въпросът дали Радев ще наложи несъгласие и по какъв начин ще работят депутатите от ГЕРБ в случай че това стане.

В Народното събрание тематиката се оказа причина за следващо разцепление сред партиите в ръководещата коалиция. ГЕРБ предложиха удължаването на периода до 13 май, а от Вътрешна македонска революционна организация упорстваха крайната дата на изключителното състояние най-малко към този момент да е 30 април.

По време на дебатите от Българска социалистическа партия също желаеха изключителното състояние да се удължи единствено до края на месеца, само че това не беше признато.

Извънредните ограничения би трябвало да са съответни, с цел да не изгорим юргана, поради бълхата, сподели социалистът Георги Гьоков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР