Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на Възраждане“ за включване

...
Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на Възраждане“ за включване
Коментари Харесай

Сглобката в #49 спаси Петков и Божанов

Мнозинството в Народното събрание отхвърли настояването на „ Възраждане “ за включване в дневния ред на план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на всички обстоятелства и условия, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за оказван напън от народни представители от „ Продъжаваме смяната -Демократична България “ да извърши избрани дейности.

Въпреки отхвърли за включване на плана, депутатът Цончо Ганев настоя: „ Министърът съобщи, че двамата депутати – Кирил Петков и Божанов, са оказали напън да бъде прокарана социална поръчка за 600 милиона, който по-късно незабавно мина под защита. Точно поради това желаеме основаване на тази комисия, тъй като петното остава върху Кирил Петков и Божанов и колкото и да се вършат, че няма подобен проблем, в обществото го има “.

От „ ИТН “ упрекнаха Българска социалистическа партия в сделки с ръководещите поради вотът „ въздържал се “ при гласоподаване на препоръчаната от „ Възраждане “ краткотрайна комисия.

„ Тук въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова сега, защото сутринта на председателски съвет Георги Свиленски намерено зададе въпрос, изумен по тематиката за какво продължава Временната комисия, която проверява проблемите с машините, и не е ли време нази комисия да се закрие. Сега Българска социалистическа партия в зала се въдържаха и гласоподаваха „ срещу “ основаването на краткотрайна комисия, която да проверява кой заплашва господин Йоловски. Някой някъде по коридорите се е договорил “, разяснява Балабанов.

Балабанов разяснява и отвореното писмо на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски до премиера Николай Денков.

„ Това са думи на настоящия министър-председател към този, който играе фасадна роля сега в Министерски съвет. С омерзение го споделям, сътрудници, като български жител 10 години по-късно, изобщо в медиите да се тиражират спекулации дали Делян Пеевски ще е на министерски пост или министър-председател, това би трябвало да отврати цялото българско общество, тъй като тези хора, които бяха по площадите, останаха излъгани “, съобщи още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР