Министър-председателят Димитър Главчев проведе среща с Негово Светейшество Даниил Патриарх

...
Министър-председателят Димитър Главчев проведе среща с Негово Светейшество Даниил Патриарх
Коментари Харесай

Патриарх Даниил се срещна с премиера Главчев

Министър-председателят Димитър Главчев организира среща с Негово Светейшество Даниил Патриарх Български и Митрополит Софийски. В рамките на диалога бяха установени обичайно положителните връзки сред църковната и държавната власт.

„ Българската православна черква постоянно е била опора в най-тежките моменти на миряните. Сигурен съм, че и Вие ще продължите тази традиция “, обърна се министър председателят към Патриарха. „ Душата и вярата в Господ са в основата на благоденствието на народа. Църквата ще остане институцията, която ни дава вяра за нашето по-добро бъдеще “, съобщи още министър председателят Димитър Главчев.

От своя страна патриарх Даниил удостовери положителното съдействие сред представителите на държавните институции и църковната власт. „ Това партньорство би трябвало да продължи да се надгражда “, показа Негово Светейшество. Патриархът означи, че мирът и сигурността в обществото са извънредно значими.

По време на срещата беше разисквана концепцията за проучване на изповедание в учебните заведения като бяха маркирани сходни образци в други страни.

Възпоменателна монета „ Екзарх Антим I “ подари министър председателят Главчев на Патриарх Даниил, а Негово Светейшество подари на министър-председателя сбирка от сребърни монети „ Манастирите на България “.

Премиерът Главчев пожела здраве и сили на Патриарх Даниил в задачата му да бъде опора, вяра и избавител на всички българи.

След срещата Негово Светейшество благослови членовете на Министерския съвет при започване на днешното държавно съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР