Мнозина са на мнение, че четиримата големи тенисисти в момента

...
Мнозина са на мнение, че четиримата големи тенисисти в момента
Коментари Харесай

Предрекоха края на Голямата четворка в тениса

Мнозина са на мнение, че четиримата огромни тенисисти сега Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са най-талантливото потомство в този спорт. Те владеят върха на тениса от над десетилетие, само че към този момент предсказват края на превъзходството им.

Тази дръзка прогноза направи някогашната първа ракета на английския тенис Грег Руседски. Според него, залезът на този популярен квартет няма да стане незабавно, само че в идващите две години, последователно те ще правят отстъпка върха на израстващите занапред имена.

"Мисля, че сега сме в един доста значим директен интервал в мъжкия тенис. Виждате, че последните три Мастърса бяха извоювани от трима разнообразни играчи - Джак Сок, Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър. Обикновено тези съревнования си бяха разпределяни сред Голямата четворка. И тук-таме за цвят се намесваше Стан Вавринка. "

"Мисля, че в идващите две години ще станем очевидци на завършването на този директен интервал на промяна на върха. Да, старите великани няма да се дадат без пердах и да залязат безславно, още ще имат своите триумфи, само че младите момчета ще взимат от ден на ден огромни триумфи ", съобщи Руседски.

През тази година Роджър Федерер ще навърши 37 години, Рафаел Надал ще стане на 32, а Анди Мъри и Новак Джокович - на по 31 и съгласно някогашния английски тенисист към този момент няма да могат да устоят на напора на младите лъвове. Още повече, че травмите ги преследват все по-често и им става доста по-трудно да поддържат равнището си отпреди.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР