Мнозина бяхме против войната. Всички бяхме против диктатурата, бяхме възмутени.

...
Мнозина бяхме против войната. Всички бяхме против диктатурата, бяхме възмутени.
Коментари Харесай

Писателят Борис Акунин: Путин няма къде да отстъпва и ядрената заплаха е реална

" Мнозина бяхме срещу войната. Всички бяхме срещу диктатурата, бяхме възмутени. Десетки хиляди души излязоха по улиците. След това 15 000 души попаднаха в ареста, стотици бяха принудени да емигрират. Мнозина рискуват свободата си и не престават да стачкуват ", сподели още Акунин в изявление за bTV.

Акунин бе един от първите, които се оповестиха срещу нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година

" На мен ми струваше доста по-малко в сравнение с другите. Да си публицист е най-индивидуалната специалност на света, никой не ми е необходим. В по-сложна обстановка са оказаха хората, които творят в други посоки. Те изгубиха доста. Сега в Русия е сурово време, изпитвам състрадание към моите сънародници. Сега ми припомня руските времена, преди този момент имаше интервал на креативна независимост, което в този момент е заличено ", сподели Акунин.

Той гледа какво вършат, а не какво приказват в Русия. " Отдавна нямам илюзии за режима на Путин ", съобщи съветският публицист.

" Най-големият мит е че Русия има исторически път, в който законите на цивилизацията не участват. Руската страна е издигната на това, че не може да бъде нищо друго с изключение на империя. Русия е опасност и за своите съседи. Путин не е първопричината за признака на тази болест. Единственият метод да се реши тоз проблем, е като фундаментално се промени страната. Тя не може да действа като свръхцентрализирана власт ", сподели Акунин.

Той има вяра в нуклеарната опасност, изречена от Кремъл. " Защото това е последното и само средство, с което той разполага. Когато човек няма нищо друго, няма къде да отстъпва - това е доста рисково. Руското военно командване преглежда вид за безлюдно място - най-близкото безлюдно място е Черно море. Революция в Русия може да създадат единствено тези, които са останали. Въоръжаването на необучени младежи (които да бъдат изпратени да водят война - б.р.) е рисков опит ", сподели Акунин.

Писателят даде образец с 1917-та година, когато в Русия след Октомврийската гражданска война е свалена царската власт. Тогава запасни полкове са разрушили Царския режим.

Путин ще остане толкоз, колкото продължат да го търпят руснаците, разгласи съветският публицист.

Искаме руснаците да бъдат освободени от тази тирания. Разстройва ме наклонността на Запад за всеобщо наказание на руснаците. Това подхранва неговата агитация. Без Путин ще има бъдеще и ще бъде по-добре. Когато хората към Путин стартират да се опасяват повече за персоналната си орис, в сравнение с от Путин, ще има смяна. Това ще бъде повратен миг, сподели Акунин.

Относно държанието на Руската православна черква (РПЦ) в този момент, писателят съобщи, че думите на патриарх Кирил може да се схващат, че греховете на съветските бойци (които отиват в Украйна - б.р.) ще бъдат опростени от патриарха, не и от Бога. От 300 година Руската черква е прислужник на страната. Авторитетът на РПЦ не е огромен.

Запитан за резултатите от изследване на публичното мнение, той разгласи, че на сходни анкети за публичното мнение в такава полицейска страна не би трябвало да се има вяра. Хората или не желаят да дават отговор, или дават отговор неискрено. Повече информация дават косвени въпроси.

Мобилизацията доста мощно промени настроенията в Русия. Путин извика на работа 300 000 мъже, от които се чака да се бият на фронта, не са подготвени. Това съществено трансформира настроенията в Русия.

Относно войната в Украйна съгласно Акунин персонално е отговорен индивидът, решен да направи този ход - президентът на Русия Владимир Путин. " Това е резултат от неговото отделяне от действителността, неговото предпочитание да бъде популярен, това е доста рисков коктейл. Смятах Путин за по-хитър и интелигентен. Очевидно за толкоз години на власт е изгубил връзка с действителността. На 24 февруари 2022 година той извърши самоубийствена неточност, започвайки тази война ", сподели Борис Акунин.

Той е един от съоснователите на фондация " Истинската Русия ". Искаме да напомним на всички, че Русия е тази на Пушкин, Толстой. Създадохме тази организация да оказваме помощ на украинските бежанци, сподели създателят на книгата " История на Руската страна " Борис Акунин.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР