Множеството проекти за смарт-градове вещаят бум на пазара на видеоаблюдение

...
Коментари Харесай

Задава се бум на пазара на видеонаблюдение като услуга


Множеството планове за смарт-градове вещаят взрив на пазара на видеоаблюдение като услуга (снимка: CC0 Public Domain)

Видеонаблюдението като услуга е и ще бъде един от най-процъфтяващите браншове в промишлеността. Ако през днешния ден цената на този пазар възлиза на 3,3 милиарда $, то той ще нарасне повече от два пъти във времето до 2027 година, достигайки размер от 7,6 милиарда $. Това е един от дребното сектори, които могат да се похвалят 18% междинен годишен ритъм на напредък.

Ръстът на сегмента е воден от фактори като ниското равнище на инвестиция, растежа в търсенето на видеонаблюдение в действително време, както и гъвкавата скалируемост, предлагана от модела „ като услуга “, споделят анализаторите от Markets and Markets. Очаква се хибридният VSaaS да нарасне с най-голям CAGR от 2022 до 2027 година

Очаква се хибридният модел на видеонаблюдение като услуга (VSaaS) да пораства с високи темпове през прогнозния интервал. Този напредък се дължи на комбинираните преимущества на локалния видеозапис и ръководените видео-услуги, предоставяни от хибридния VSaaS. В тази скица на предложение записаните данни се съхраняват както от страна на клиента, по този начин и от страна на доставчика на услуги. Основната причина за известността на модела са опасенията по отношение на сигурността на данните.

Хибридният метод предлага преимуществата на локалния видеозапис, дружно с тези на ръководените видео-услуги. Цялото всекидневно ръководство на NVR и камерите се обработва от доставчика отдалечено, като по този метод се икономисват време и старания. Освен това понижава нуждата от закупуване и поддръжка на сървър и затова се понижават първичните разноски. Очаква се тези преимущества, предостявени от хибридния VSaaS, да подтикват растежа на целия бранш през прогнозния интервал.

Ителигентните градове ще са в основата на този натоварен напредък, предвиждат анализаторите. Нарастващото търсене на VSaaS решения за публични места, превоз и градско наблюдаване ще подхранват упования растеж. Новите благоприятни условия идват от държавните начинания за създаване на планове за интелигентни градове: разнообразни страни като Китай, Индия и Южна Корея влагат големи суми в построяването на смарт-градове. Например, през ноември 2021 година Министерството на земята, инфраструктурата и превоза на Южна Корея разгласи проекти да влага 215 милиона щатски $ в основаването на 64 дребни и междинни по величина интелигентни града в страната до 2025 година Това ще сътвори доста нови благоприятни условия за VSaaS доставчиците.

Макар че в тази ситуация става дума най-вече за стопански системи от азиатско-тихоокеанския район, Северна Америка ще е зоната от света, която ще има водеща роля за развиването на пазара от географска позиция. Очаква се Северна Америка да регистрира най-високия пазарен дял при VSaaS през прогнозния интервал. В този район, изключително в Съединени американски щати, държавното управление предприе няколко начинания за въвеждане на усъвършенствани системи за наблюдаване на публичните зони и държавните здания. Фокусът на държавното управление върху разпространяването на VSaaS решенията във вертикалите на защитата и инфраструктурата също е висок. Технологията навлиза и във военния и отбранителния бранш за наблюдаване на сигурността по границите и военните бази, което в допълнение подтиква растежа на VSaaS пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР