Множеството глоби наложени на състезателите и псевдо дрифтърите в Столипиново

...
Множеството глоби наложени на състезателите и псевдо дрифтърите в Столипиново
Коментари Харесай

Въпреки глобите: Дрифтъри в Столипиново продължават да се чувстват недосегаеми

Множеството санкции наложени на състезателите и псевдо дрифтърите в " Столипиново " очевидно не ги плашат и те не престават да се забавляват, организирайки сходни занимания в тъмните часове на денонощието.

Поредното видео изпратено до TrafficNews е качено в платформата Tik-Tok този уикенд, а на клипчето се вижда автомобил, правещ няколко кръга в кръстовището на улица „ Крайна” в етническия квартал „ Столипиново”.

Видеото е качено от потребителя idi_boss36, наричащ себе си ИДИ-Пачката и към този момент има над 100 лайкове.

Въпреки множеството санкции налагани от органите на реда, жителите на квартала споделят, че няма никакъв надзор от страна на полицията.

„ Преди, единствено като си помислеха за сходни неща и към този момент пристигаха органите на реда, а сега кварталът е като разграден двор”, разяснява човек от махалата.



Както TrafficNews неведнъж писа, гонките, дрифтовете и среднощните надпревари към този момент станаха запазена марка за етническия квартал „ Столипиново” и се одобряват като нещо естественото за късните часове на денонощието. Кулминацията е през уикенда, когато постоянно се провеждат сходни " развлечения ". След като се стъмни се стартира със свистене на гуми, форсиране на мотори и звуци от спирачки.

В махалата към този момент на няколко пъти бяха проведени незаконни гонки, а въодушевените рейсъри сами документират надпреварите си и гордо театралничат в обществените мрежи. Любимата платформа на псевдо дрифтърите е Тик-Ток. Притеснителното в тази ситуация е, че водачите множеството пъти са на не повече от 20 години и очевидно не осъзнават възможните последствия от дейностите си.

Органите на реда знаят за пристрастеността на етническото население в махалата към осъществявания в жанр „ бързи и яростни” и дебнат за възможни извършители, само че не постоянно съумяват да ги уловят сега на провинение. Местата в махалата, позволяващи сходни рискови осъществявания не са доста, само че водачите авансово изследват региона и до момента в който едни вземат участие, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Последният псевдо дрифтър от Столипиново за който TrafficNews писа беше открит от полицията и се оказа единствено на 18 години. Той се снабди с акт за дрифта, като глобата съгласно закона за придвижване по пътищата е санкция от 3000 лв. и отнемане и лишаване на шофьорската брошура за седна година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР