Множество технологични гиганти разпознават опасността от фалшивите и манипулирани снимки

...
Множество технологични гиганти разпознават опасността от фалшивите и манипулирани снимки
Коментари Харесай

Техногиганти създават стандарт за автентични снимки и видеа

Множество софтуерни колоси разпознават заплахата от подправените и манипулирани фотоси и видеа - и сътвориха консорциум, който да сътвори стандарт за засвидетелствуване на същинските.

В новата Коалиция за генезис и достоверност на наличието (Coalition for Content Provenance and Authenticity, C2PA) влизат компании като Adobe, Microsoft, Intel, Twitter, Sony, TruePic, BBC, Arm и други. Те ще разработят механизъм въз основата на блокчейн технологията - същата, която стои зад множеството криптовалути - която да може да разпознава достоверното наличие.

Като компанията със международно употребени софтуерни артикули за обработка на фотоси и видео, Adobe ще включи някои детайли от тази технология в своите артикули още тази година. Компанията в действителност работи по тази технология от началото на пандемията.

Най-важното е, че това ще е отворен стандарт, наличен за всички - а не платена услуга с абонамент.

А след няколко години се чака да има основана екосистема, която ще разреши да се управлява достоверността на фотоси и видео във всички стадии на индустриалния им цикъл. Използвана вярно, тази технология на процедура ще може да блокира изцяло фотошопираните фотоси и deep fake видеата, които стават все по-използвани за дезинформация и все по-убедителни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР