Множество данни показват, че носенето на маска за лице помага

...
Множество данни показват, че носенето на маска за лице помага
Коментари Харесай

Какви маски да ползваме за защита срещу коронавируса?

Множество данни демонстрират, че носенето на маска за лице оказва помощ да се предотврати разпространяването на ковид. И до през днешния ден, обаче, здравните управляващи в международен мащаб са разграничени за това коя маска обезпечава най-хубава отбрана.

В началото на пандемията Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) и Световната здравна организация споделиха на обществеността да не носи респиратори N95 - тип маска, която е направена от високотехнологични синтетични нишки и обезпечава високо равнище на отбрана против аерозоли, в които има вирусни частици. Тогава имаше дефицит на такива маски и здравните служащи обезверено се нуждаеха от тях. В същото време и двете организации предложиха платнени маски или други саморъчни покрития за лице, които могат да спрат някои релативно огромни капчици, пренасящи вируси, даже когато стана ясно, че SARS-CoV-2 нормално се популяризира посредством аерозоли.
Доказаха изключителната изгода от маските в битката с ковид
Международен екип учени е открил, че носенето на маска се явява извънредно по своята успеваемост защитно средство против заразява...

Сега на пазара има обилие от респираторни маски с висока дестилация, в това число N95, китайски KN95 и южнокорейски KF94. Те са необятно налични от месеци и обезпечават по-добра отбрана от плат или хирургически маски. И въпреки всичко едвам на 10 септември CDC най-сетне актуализира своите насоки, с цел да каже, че необятната общност може да носи N95 и други медицински маски.

Но " CDC продължава да предлага маските вид N95 да бъдат предпочитани за отбрана против COVID-19 в здравните заведения ", сподели представителят на CDC Джейд Фулс съгласно БГНЕС. Според думите ѝ, такива маски е най-добре да бъдат носени от хора, работещи в среда на висок риск. " Тъй като N95 стават все по-достъпни, те могат да се носят в нездравни условия, платнените маски са допустима и целесъобразна алтернатива за покриване на носа и устата ", добави Фулс.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР