Множествена склероза е тежката диагноза, с която белязва живота на

...
Множествена склероза е тежката диагноза, с която белязва живота на
Коментари Харесай

Тежка диагноза: Пловдивчанката Джесика, която остана без апартамент след предварителен договор, има нужда от спешна помощ

Множествена склероза е тежката диагноза, с която белязва живота на пловдивчанката Джесика Атанасова. TrafficNews ви срещна с живота на Джесика, която преди няколко години подписва прелиминарен контракт за покупко-продажба на жилище в кв. " Прослав ", а преди няколко месеца схваща, че парцелът е продаден на различен.
Прочетете още
Докато чака да си получи обартно парите, които е платила за жилището, който е препродаден на трето лице, положението на Джесика се утежнява и тя има потребност от незабавна намеса със стволови кафези.

За страдание сумата, която се изисква за лекуването, е непостижима за дамата.

" Надявах се да си получа парите от строителя на кооперацията, поради че го е продал на различен, но явно това няма да стане в точния момент за моето лекуване. Утре ме викат на разпит в прокуратурата по случая, само че ми остава доста малко време за тази животоспасяваща за мен терапия. Обръщам се към хората за помощ със свито сърце и вяра, че макар късото време, което ми остава, Вие положителни хора няма да ме изоставите и ще ми помогнете финансово и морално да се оправя с оставащата сума за лекуването ми ", моли Джесика пред TrafficNews.

Тя описа, че от 27 години се бори със страшното и подло заболяване Множествена склероза (М.С.).

" Болестта ме връхлетя като гръм от ясно небе, без никаква причина. Бях още на 16 години, когато след обедна отмора се разсъниха и разбрах, че не виждам с едното си око. Веднага отидох в очна клиника, където ми сложиха диагноза десностранен оптичен неврит. След което ме препращаха по разнообразни лекари с цел да схванат каква е повода. Бях и на невролог, който като разбра за признаците незабавно ми сложи диагноза множествена склероза (М.С.) След въпроса ми: Има ли лекуване за болестта, ме попариха като с вряла вода, " НЕ " има поддържащи медикаменти в развой на изследване. Тогава започнаха да тестват върху мен, като опитна мишка, по какъв начин ще ми подействат медикаментите: Бетаферон, Дисабрий, Мавенклад, Теквидера и таман открих лекарството Окревуса, с което се усещах относително добре и ми го стопираха от комисията по скъпоструващи медикаменти, като ми писаха 6-ца /Оценка по скалата на Куртцке/. С това завърши лекуването ми със скъпоструващи медикаменти по З.К. ", споделя Джесика.

Тя добавя, че от 1995 до ден сегашен получава приблизително по няколко пристъпа на година - изтръпване и уязвимост на ръце, крайници, клатушкане, световъртеж и други.

" Отхвърлена и отритната от здравната ни система, взех решение да диря различни способи за лекуване. Въпреки опитите ми да спра развиването на заболяването, тя тихом мълком прогресираше до степен да употребявам помощни средства, с цел да се предвижва ", уточни Джесика.

Тя открива информация за новаторско лекуване на множествена склероза в Москва. Сумата за инвервенцията е 50 000 евро, само че остават броени дни до падежа за превеждането на средствата и заминаването на Джесика.

" Наскоро открих лекуване, което стопира напредъка на болестта и като бонус възвръща част от влошените телесни функционалности - назовава се HSCT. Тази процедура е обвързвана с осъществяване на курс химиотерапия, след което се трансплантират лични стволови кафези, като в последна сметка тя дава позитивни резултати при 75 - 95 % от приложилите я, според от формата на заболяването. Това ми дава доста вяра за водене на един по-спокоен, лек и ухилен живот. Терапията се прави и е най-евтина и налична в Русия, Москва и коства 50 000 евро, без спомагателните транспортни и други разноски. Лечението на М.С. се осъщестява в болница Пирогов. Свързах се с тях и ми изпратиха дата за постъпване на 29.05.2023г. и желаната сума за лечението 50 000 евро. Вече имам закупен билет и виза за Русия, потеглям на 28.05.2023г. вечерта, а съм прекомерно надалеч от мечтаната сума за моето лекуване. Остават ми по-малко от 15 дни до превода на сумата.

Искам да имам опция за естествен живот, а не да ходя по пътя, който ме води до инвалидизация. Моля Ви от сърце, да ме подкрепите в нелеката битка с подлото заболяване М.С. и то да остане в предишното. Единственото, което желая е да върна естествения си метод на живот и да бъда пълноценна майка за детето си ", показва Джесика.

Джесика показа епикризи и документи за положението си и плануваното лекуване пред TrafficNews

Сметка за подаяние:

IBAN:BG55STSA93000029696717
BIC: STSABGSF
БАНКА ДСК АД
Основание – „ Дарение “
Титуляр: Джесика Събева Атанасова


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР