Множесто типични черноморски видове, сладководни и екзотични декоративни риби. Това

...
Множесто типични черноморски видове, сладководни и екзотични декоративни риби. Това
Коментари Харесай

Аквариумът във Варна разкрива тайните на Черно море с вход свободен за жителите и гостите на града

Множесто типични черноморски типове, сладководни и екзотични декоративни риби. Това е единствено дребна част от експозицията на Аквариум - Варна, до която жителите и гостите на града могат да се допрян през днешния ден, 19 декември (Никулден по остарял стил).

Варненският Аквариум ще бъде отворен за безвъзмездни визити на 19 декември (вторник) от 11:30 до 16:00 ч., като част от самодейностите за отбелязване на 30-ата годишнина от основаването на Българска морска камара.

В експозиционните зали на Аквариума са изложени сбирки от черупчести мекотели и препарирани риби и влечуги от разнообразни региони на Световния океан. Представена е информация за хидробиологичните и хидрохимични характерности на Черно море, както и за главните детайли на морските хранителни вериги.

Варненци и гостите на града ще могат гратис да прегледат и диафонизираните обекти от сбирката на Аквариум - Варна - риби, влечуги и безгръбначни, оцветени посредством специфична техника, позволяваща ясно следене на вътрешното устройство на организмите.

Аквариумът е част от Института по рибни запаси - Варна (ИРР),  към Селскостопанска Академия (ССА, София). Институтът разполага с богата библиотека, с повече от 30 000 книги, учебници и периодически издания в региона на морската биология, хидрохимия, океанография, ихтиология, риболовство и рибна промишленост, марикултури, акваристика и други В библиотеката се пазят неповторими книги и карти от 19 век. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР