Многостълбовите пенсионни системи са най-ефективният начин за гарантиране на устойчивостта

...
Многостълбовите пенсионни системи са най-ефективният начин за гарантиране на устойчивостта
Коментари Харесай

Бисер Петков: Многостълбовите пенсионни системи гарантират устойчивостта на доходите след пенсиониране

Многостълбовите пенсионни системи са най-ефективният метод за гарантиране на устойчивостта и адекватността на приходите след пенсиониране. Наша отговорност е да работим за тяхното рационализиране. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков при откриването на интернационална конференция на тематика „ Многостълбовите пенсионни системи в Европа – изгоди и бъдеще “, проведена от Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Днес сме изправени пред предизвикването за създаване и приемане на цялостна и непротиворечива уредба на етапа на погашение на пенсии от спомагателното наложително пенсионно обезпечаване. Надявам се, че постигнатото до този миг ще бъде продължено и надградено до завършване на работата и приемане на законови промени от Народното събрание, сподели министър Петков.

В изявлението си той акцентира, че обезпечаването на опция за избор измежду разнообразни типове пенсионни артикули ще ускори позитивната конкуренция и ще разреши на всеки жител да открие и да употребява този, който в оптималната степен дава отговор на неговите желания както във връзка с етапа на натрупването, по този начин и във връзка с етапа на изплащането. Поради това смятам, че стремежът за развиване и рационализиране на продуктите, които ще допълват приходите на лицата след пенсионирането, би трябвало да откри нужната поддръжка, сподели министър Петков.

Той напомни, че влязлата в действие през 2015 година параметрична промяна в първия пенсионен дирек към този момент дава резултати за финансовото му стабилизиране. В разследване на признатите промени финансовата резистентност на държавното публично обезпечаване се покачва. За 2019 година се планува държавният бюджет да финансира дефицита от средства в осигурителната система с към 3,9 милиарда лева, което е понижение с към 252 млн. лева по отношение на 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР