Многопрофилните болници за активно лечение в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан,

...
Многопрофилните болници за активно лечение в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан,
Коментари Харесай

Болници алармират за намалени бюджети за април

Многопрофилните лечебни заведения за интензивно лекуване в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан, Троян, Казанлък и други са изпратили писма до Българския лекарски съюз (БЛС), в които алармират, че за активността си през април са получили от НЗОК занижени и незадоволителни бюджети. Това се показва в писмо от съсловната организация, изпратено до НЗОК, оповестява " Дарик " радио. В писмото от БЛС се упорства за преразглеждане и увеличение на избраните от НЗОК месечни стойности на лечебните заведения.

От БЛС допълват в писмото си, че съгласно решение на Надзорния съвет на НЗОК от март, индикативните и месечните стойности за лечебните заведения за април би трябвало да са равни на регистрираните и доказани за възнаграждение през март. По данни на НЗОК заплатената сума за март (за действия, осъществени през февруари) е била общо 151 531 618 лева

" Предвид влизането в действие от 1 април на Националният рамков контракт за медицински действия и избраните в него по-високи цени на някои клинични пътеки, по този начин избраните стойности съгласно нас са незадоволителни. Считаме, че с дейностите си НЗОК още веднъж основава условия за демонстрация на неодобрение от изпълнителите, макар постигнатите договорености в рамковия контракт ", се акцентира в писмото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР