Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация (МБДПЛР) в

...
Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация (МБДПЛР) в
Коментари Харесай

В Перник подготвят болница за леки случаи на коронавирус |

Многопрофилната болница за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация (МБДПЛР) в Перник се готви при нужда да даде кревати за лекуване на леки случаи на ковид. Това заяви шефът на здравното заведение Емил Ненков за Българска телеграфна агенция.

Със средства на общината са закупени пет кислородни бутилки. Всяка от тях може да се употребява интензивно по 7-8 часа до презареждане, разясни Ненков. Здравното заведение не разполага с кислородна апаратура и по тази причина няма опция да поеме пациенти в остра и тежка фаза. При възможен дефицит на кревати обаче рехабилитационната болница предлага завършване на лекуването на оздравяващи пациенти, в случай че клиничните пътеки разрешат.

В болничното заведение работят петима лекари, измежду тях и един кардиолог, който има опит с Коронавирус пациенти, разясни Ненков.
Досега две здравни заведения - Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания и МБАЛ " Рахила Ангелова " лекуват главно болни от Коронавирус в района. Малка част от инфектираните са ориентирани и към кардиологичната болница " Св. Георги ".

През последното денонощие са регистрирани 18 нови случаи на COVID-19 в Пернишка област. Те са в регионалния център Перник и още три села. Най-много са заболелите във възрастовата група 40-49 г. Активни все още са 157 случаи: 126 на домашно лекуване и 31 приети в болница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР