Многомилионната столица на Мексико е парализирана след земетресението от 7,1

...
Многомилионната столица на Мексико е парализирана след земетресението от 7,1
Коментари Харесай

Над 200 станаха жертвите на земетресението в Мексико

Многомилионната столица на Мексико е парализирана след земетресението от 7,1 по скалата на Рихтер, което лиши живота на минимум 224 души, оповестява Би Би Си.

Общо 55 са жертвите в щата Морелос, 49 в град Мексико, 32-ма в Пуебла, 10 в щата Мексико и трима в Гереро, разясни ръководителят на гражданската отбрана Луис Фелипе Пуенте.

Въпреки това броят на смъртните случаи може се усили. Тъй като в столицата се срутиха можество здания, се чакат още жертви. Според сеизмологичния институт епицентърът на труса е бил в Аксичиапан, на към 130 километра югоизточно от столицата Мексико, който е един от най-големите метрополии в света.

На годишнината от опустошителното земетресение през 1985 година земята още веднъж се раздруса в Мексико. Преди 32 година бяха убити към 10 хиляди души. По подигравка на ориста единствено два часа преди мощния трус редица учебни заведения, частни компании и държавни чиновници са се присъединили в годишно образование за реакция при земетресение, означават от редакцията.

Според заместник-министъра на образованието на Мексико Хавиер Тревино минимум 21 деца са починали, откакто учебното заведение им в столицата се срутва поради земетресението.

„ Имаме 25 починали, от тях 21 деца и четирима възрастни “, съобщи Тревино, застанал пред срутилата се постройка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР