Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, или на

...
Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, или на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Откровена глупост е твърдението, че Слави е проект на Доган

Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи. За смут на "...лозите ", които шестваха из студията, както и на ПП-ДБ. Или ще отидем на избори, или ще предложим експертен кабинет, който в случай че партиите поддържат - ще съставим държавно управление.

Това съобщи пред bTV ръководителят на парламентарната група и зам.-председател на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов. По-рано през днешния ден след  парламентът , с помощта на гласовете на Има Такъв Народ - ГЕРБ и Движение за права и свободи подкрепяха кандидатурата ѝ през цялото време.

" Ако отидем на избори, какво значение ще има, че Рая назарян е била ръководител на Народното събрание за 2 месеца? (...) С мандата на Има Такъв Народ ще се направи експертен кабинет, а не кабинет на ГЕРБ. Освен това ще се търси поддръжка от всички партии. Във всички партии има специалисти ", разяснява Тошко Йорданов.

По думите му обаче не може да се сложат и " просто специалисти " в държавното управление, тъй като следователно няма да е напълно ясно какво тъкмо вършат.

Попитан за какво Има Такъв Народ през вчерашния ден гласоподаваха срещу кандидатурата на Рая Назарян, а през днешния ден я поддържаха, Тошко Йорданов отговори, че са чакали изказването на водача на партията Слави Трифонов, който през вчерашния ден разгласи, че . 

" Нямаше никаква логичност да подкрепим Рая Назарян преди този момент изказване. Ние си имаме тайминг и поредност на дейностите ", каза Тошко Йорданов и добави, че Има Такъв Народ нямат гаранции от президента Румен Радев, че ще връчи отново мандата на тях и че това е отговорност само на президента.

По думите на водача на групата на Има Такъв Народ в Народното събрание е безсмислено, който и да било да моли партията за каквото да било. " Преговорите са обществени ", добави Йорданов.

В утринния блок на bTV през днешния ден някогашният ръководител на Народно събрание и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов съобщи, че " Слави е план на Доган "  (б.а. почетният ръководител на ДПС). Ето по какъв начин Тошко Йорданов разяснява думите му: 

" Не знам за какво го е споделил.  " Слави е план на Доган "  - сходни нелепости приказват от ПП-ДБ. Съжалявам, че е изпаднал до това да приказва откровени нелепости. Както споделят хората - в никакъв случай не е късно да станеш за срам. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР