Многократните световни шампиони по брейк танц FLYING STEPS от Германия

...
Многократните световни шампиони по брейк танц FLYING STEPS от Германия
Коментари Харесай

Световноизвестният спектакъл Летящият Бах идва във Варна -

Многократните международни първенци по брейк танц FLYING STEPS от Германия още веднъж идват в България, с цел да показват за първи път във Варна спектакъла „ Летящият Бах “, покорил международните подиуми. Създаден по концепция на известния оперен режисьор Кристоф Хагел и артистичния шеф на компанията Вартан Басил, „ Летящият Бах “ е единствена по рода си интерпретация на „ Добре темперирано пиано “ от Й. С. Бах , в която по вълнуващ метод се сплотяват класическа музика, улични танци и модерни цифрови изкуства.

„ Хареса ми концепцията да заменя балерина, която прави пируети на палци, с брейк танцьор, който се върти на главата. Мечтата ми беше да основа изцяло шоу с брейк танц по класическа музика “ , споделя Вартан Басил. Предложението да се употребява „ Добре темперирано пиано “ на Й. С. Бах идва от Кристоф Хагел, който работи дружно с Басил. Така през 2010 година FLYING STEPS показват за първи път „ Летящият Бах “ в модерната изложба Neue Nationalgalerie в Берлин и от този момент сполучливо обикалят света.
И за двамата е значимо този театър да е освен това от „ брейк танци на типичен саундтрак. “ Намерението им е той да направи музиката образно осезаема посредством танцьорите и да опише на публиката една история. „ С комбинацията от градска просвета и класика можем да покажем, че графитите и брейк танцът могат да се употребяват по доста разнообразни способи “ , споделя Вартан.

„ Летящият Бах “ употребява сюжет за седем танцьори, един преподавател и една мистериозна жена, който кулминира в любовна история. Елегантната музика на Бах, интерпретирана с избухливите придвижвания на брейк танца, основава необикновено и занимателно шоу за всички хора, без значение от възраст или естетически желания. Затова и спектакълът към този момент повече от 10 години не слиза от международната сцена. До през днешния ден е представян допълнително от 42 страни – от Съединени американски щати до Казахстан, от Австралия до Япония и Финландия – и е зарадвал над повече от един милион фенове.

Във Варна „ Летящияг Бах “ се показва като част от стратегия „ Интермецо “ на Международния музикален и на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “.
FLYING STEPS (или „ Летящи стъпки “) са четирикратни международни първенци по брейк и неведнъж награждавана компания за улични танци, която е учредена през 1993 година от Вартан Басил и Кадир " Амиго " Мемис. Днес екипът ѝ включва повече от 40 професионални танцьори. През 2007 година основават младежката академия Flying Steps Academy в сърцето на Берлин. С повече от 40 учители и над 100 класа тя е най-голямото учебно заведение за градски танци в Германия. Гостуването на спектакъла във Варна ще е съпроводено и с уъркшоп по хип хоп на Лил Рок, танцьор от компанията, който ще се организира в танцовото студио The Center на 19 август.

Очаквайте „ Летящият Бах “ на 20 август от 20:30 часа на сцената на Летния спектакъл. Билетите към този момент са в продажба онлайн на уеб страниците на и на Фестивалния и конгресен център – Варна, както и на касите на ФКЦ-Варна и на Летния спектакъл.

За повече информация следете уеб страниците на фестивалите и, както и техните Facebook профили и.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР