Многочасовите преговори между лидерите на Християн-демократическия и Християн-социалния съюз по

...
Многочасовите преговори между лидерите на Християн-демократическия и Християн-социалния съюз по
Коментари Харесай

ХДС и ХСС се договориха за бежанците, зелените не са съгласни

Многочасовите договаряния сред водачите на Християн-демократическия и Християн-социалния съюз по квотите за бежанците се увенчаха с триумф , съобщи Дойче веле.

Постигнато е единодушие те да не надвишават 200 хиляди души, за което настояваше водачът на ХСС Хорст Зеехофер. Същевременно не се планува хора да бъдат връщани от самата граница.

Двете партии са обсъждали тематиката в подтекста на компромис, който да бъде реализиран на равнище Европейски съюз.

Целта е да се понижи броят на незаконните бежанци, опитващи се да стигнат до Германия, както и по-ефективната битка с трафика на хора.

Същевременно ще б ъдат разширени законовите рамки за легалната миграция, с цел да се подобрят опциите за даване на помощ на нуждаещите се от леговище.

Предвижда се въвеждане на законово изключение, съгласно което при изключителни обстановки - да вземем за пример филантропични рецесии, държавното управление и бундестагът да вземат решение по какъв начин да се подходи към потока от бежанци.

Постигнато е единодушие, че всички претенденти за бежански статут в страната би трябвало да обитават в специфични центрове до момента в който се вземе решение по въпроса. При отвод те ще бъдат връщани в родината им. В листата с безвредните страни ще бъдат добавени Алжир, Мароко и Тунис.

Зелените обаче, които са евентуален съдружен сътрудник за бъдещо държавно управление, отхвърлиха опцията за лимит от 200 хиляди бежанци.

След като ХДС и ХСС реализираха единодушие, Симоне Петер, която е след водачите на зелените, съобщи, че възможните членове на бъдещата коалиция към момента са надалеч от компромис по тематиката за бежанците.

 Германците желаят тристранна коалиция на Меркел, FDP и зелените
Германците желаят тристранна коалиция на Меркел, FDP и зелените

Само 26% от германците желаят " огромната коалиция " сред консерватори и социалдемократи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР