Много звезди на сцената - много звезди в залата. Това

...
Много звезди на сцената - много звезди в залата. Това
Коментари Харесай

Великото трио на сцена, Богдана успя да разплаче феновете

Много звезди на сцената - доста звезди в залата. Това е равносметката на огромния взаимен концерт на Богдана Карадочева и композитора Стефан Димитров в зала 1 на НДК.

Житейският и креативен сътрудник на естрадната ветеранка възхити публиката с небрежарския си жанр на конфериране, т.е., с прелестната му реплика. Това се обрисува като безспорна иновация, тъй като до момента огромна част и от редовите хора, и от величията у нас, освободени от партийните повели какво да приказват на сцената, години наред се държаха пред аудитория като глътнали бастун.

" Да жулнем едно парче! ", обявяваше маестрото и залата непроменяемо реагираше с дълги аплодисменти. Пръв " зажули " самият Стефан Димитров в дует с младата певица Сандра, която извърши две от най-новите му части, композирани особено за нея.

Богдана просълзи поклонниците си на всички възрасти, като показа, че този бенефис е отдаден на обичания й брат Бойчо. " Много го обичах, доста ми липсва! Знам, че ме гледа някъде от горната страна. Той е на небето, само че остава постоянно с мен! ", даде воля на страстите си изпълнителката на " Дано, нека ". Половинката на именития композитор обаче зарадва феновете на френския шансон с осъществяване на " Тази вечер аз съм хубава " на Силви Вартан. " Изпях тази ария, когато бях на 15. Значи преди 10 години ", пошегува се Богдана.

Към носталгията и минорното въодушевление върна за няколко минути публиката правилният другар на артдвойката от незапомнени времена Мишо Белчев. Напук на болките в краката бардът устиска на сцената близо половин час, като след Богдана още веднъж потопи феновете в сладка тъга за приятелите, които " нежният ангел води от един след различен от масата ", само че някъде, в миналото всички отново ще се срещнат.

И с цел да не се разотидат натъжени почитателите, порции смях им сервира комикът Виктор Калев. " Дължа кариерата си на Петър Стоянов! ", провикна се някогашният тв кадър на Слави Трифонов със личния си глас. След това последваха паметни реплики с гласа на оригинала, който, грациозен, както постоянно, и в тъмносин костюм, ръкопляска и се смя от сърце на " двойника си ".

Освен остарели и нови песни за " любовта и още нещо " от сцената прозвучаха и афоризми за най-вълнуващото човешко възприятие. " Участвали ли сте в любовен триъгълник ", попита основната героиня на събитието. И си отговори сама: " Аз съм, да знаете, доста е гадно! ", призна Богдана. " Направо става като Бермудски триъгълник! ", посочи брачният партньор й. " И ето, по този мотив ви призовавам да запеете с нас парчето " Бермудски триъгълник! ", прикани той. Което публиката извърши с голям възторг.

Едни от значимите " гвоздейчета " в сглобката на бенефиса бяха скритите и не толкоз препратки към известните любовни двойки в залата. " Сега за вас ще пее и свири един човек, за който имаме съмнения дали е по-добър юрист, или по-добър музикант! ", анонсира появяването на сцената на столичния топадвокат Красимир Недев маестро Димитров. Любимият мъж на телевизионерката Цветанка Ризова омайност феновете с топлия си баритон, а съдейки по нейното изражение, и самата водеща на " Лице в лице ". На нежната балада акомпанираше с тромпета си Пейо Филипов - Пейо Пощальона от " Имате поща ".

" Виждам Цветанка, огромният стихотворец Недялко Йорданов също е тук с Ивана, и прелестната Светла Дионисиева, шефка на българския културен център в Лондон, ето ги Вальо Михов, Ани Върбанова... ", изреди околните си другари измежду известните посетители на концерта Богдана Карадочева. " Но я няма Маргарита Петкова! Марто, къде си? Не, не е тук! Ама тя на никое място не излиза ", не скри огорчението си от неналичието на своята вярна текстописка и другарка - поетесата Маргарита Петкова, именитата певица. В чест на Петкова тя извърши в дует със Стефан Димитров няколко емблематични части по нейни стихове, само че, изненадващо, от сцената прозвуча единствено един куплет от шлагера " Безнадежден случай ", написа " България Днес ".

 

Малко преди залата да бъде огърмяна от мощния глас и бенда на най-верния другар на Богдана в гилдията - Васил Найденов, който закри бенефиса, погледите на девойките от всички поколения прикова " Ергенът " Евгени Генчев. Най-желаният млад мъж на България изсвири виртуозно на рояла " Бохемска рапсодия " на " Куин ", само че след финалния акомпанимент съвсем се завтече към кулисите от боязън да не го подгонят кандидат-булки.

Щастливо омъжените дами обаче показаха бурно възторга си от неговото бравурно осъществяване. Най-личната от тях бе Гергана Паси. Накипрена в бял костюм, външната ексминистърка от самото начало излъчваше въодушевление но " на седмото небе ". Компания й правеше брачният партньор й Соломон Паси, а до тях също в бяло, единствено че яке с козината на открито, припяваше на звездния състав и светският хроникьор с най-дълъг стаж - сътрудник Иван Тенев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР