Много заболявания в тялото ни в началните етапи остават незабелязани,

...
Много заболявания в тялото ни в началните етапи остават незабелязани,
Коментари Харесай

7 медицински прегледа, които всяка жена трябва да направи, след като навърши 40

Много болести в тялото ни в началните стадии остават незабелязани, без признаци и никакви терзания. В тези моменти никой даже не мисли за прекосяване на медицински обзор. Но зародилото заболяване стартира да се развива и когато се появят очевидните му признаци, ще бъде доста по -трудно да се отстрани патологията, а от време на време е просто невероятно. За да се избегнат сходни случаи, всяка жена би трябвало да се подложи на профилактични прегледи от професионални лекари, както и постоянно да прави проби. Между другото, плануваните прегледи са индикатор за културата на човешкото здраве и вследствие на популацията като цяло.

Лекарите приканват дамите да се подлагат на осем постоянни прегледи за попречване и диагностициране на болести.

1. Гинекологичен обзор

Голям брой болести в региона на гинекологията са скрити за дълъг интервал: без признаци. И техните последствия могат да бъдат съществени и да доведат до ерозия, неплодородие или рак.

Редовните гинекологични прегледи са нужни от момента на настъпване на половата интензивност. Трябва да се знае, че до 30 години е задоволително да посещавате доктор годишно, а след 30 - два пъти годишно.

2. Папилома тест или цитонамазка

Всеки обзор при гинеколог е съпроводен от цитологичен тест. В този случай има проучване на епитела на шийката на матката. Този тест оказва помощ да се разпознава рак на шийката на матката в ранните стадии. Симптомите освен това заболяване се появяват прекомерно късно: единствено когато се образуват обширни метастази. Когато преминете в този стадий, шансът за изцеление е доста дребен.

Всяка година би трябвало да се взема цитологична цитонамазка.

3. Консултация с мамолог

Злокачествените болести на млечните жлези при дамите измежду онкологиите са преди всичко по периодичност на пораждане. Струва си да си напомним, че в ранните стадии туморите са податливи на сполучливо лекуване.

4. Преглед на дебелото черво

Изследването на дебелото черво в здравната процедура се назовава колоноскопия. Тази процедура оказва помощ да се разпознават огромен брой патологични промени и на първо място тумори.

Прегледът на дебелото черво е нужен един път на всеки пет години за всяка жена след навършване на четиридесетгодишна възраст.

5. Посещение на кожен лекар

Човешката кожа е първата ограничаваща преграда, която защищава организма от нездравословни въздействия и поема най -високата доза неподходящи въздействия на околната среда.

Трябва да наблюдавате всевъзможни промени в рождените белези, появяването на нови формирания по кожата. Ако се появят, е належащо да се консултирате с умел експерт.

6. Преглед от офталмолог

Редовните очни прегледи са от значително значение в днешния свят, изпълнен с технологии. Всички работим с компютри и всеки от нас има смарт телефон. Но това е голямо задължение за очите ни. През последните години индикаторите, показващи появяването на глаукома и катаракта в млада възраст, внезапно се усилиха. Посещението при офталмолог с превантивна цел се предлага за всеки един път на 2 години.

7. Подлагане на проби за оценка на положението на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е една от най -важните жлези в ендокринната система. Тя контролира активността на множеството органи и системи на тялото. Промените във действието на щитовидната жлеза са постоянно срещана патология при дамите, изключително тези, които са навършили пенсионна възраст.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР