Много юристи напускат структурите на здравната система. Те са подложени

...
Много юристи напускат структурите на здравната система. Те са подложени
Коментари Харесай

Адв. Христина Николова: Юристите в здравната система са подложени на натиск

Много адвокати напущат структурите на здравната система. Те са подложени на напън да бълват наредби – за дни са принуждавани да ги пишат. Това съобщи в предаването „ ЕвроДикоФ ” адв. Христина Николова.
В здравната система в последния миг и небрежно одобряват закони. Обикновено това се случва на 27 декември. Така да вземем за пример на 27 декември 2018 година се разгласяват измененията на закона на Касата. В него с преходни и заключителни разпореждания се вършат промени във всички съществени закони, касаещи опазването на здравето. Единственият метод да се апелира законът е Конституционния съд. Ако съдът се произнесе, че законът е протовоконституционен, какво се случа с новоназначените или уволнените хора от едната или другата конструкция?

Най-много се краде от държавните лечебни заведения. Нищо не се прави това да се спре, което приказва за предумисъл. Защо има толкоз доста каузи за неплатени пари от Касата? Пак заради същата причина.

Кирил Ананиев няма нищо общо със опазването на здравето. Той е бюджетар, финансист, него го интересува най-после да излезе сметката. Но отново тя не излиза. За да се спре това, би трябвало да се вкара електронната здравна карта. С нея хората ще могат да управляват парите си, сподели още адв. Николова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР