Много вкусен солен кекс със сирене и кашкавал - идеален

...
Много вкусен солен кекс със сирене и кашкавал - идеален
Коментари Харесай

Много вкусен солен кекс със сирене и салам

Много апетитен солен кекс със сирене и кашкавал - съвършен е както за утринна и следобедна закуска, по този начин и за вечеря.

Необходими Продукти

● брашно - 2 ч.ч.
● вода - 1 и 1/2 ч.ч.
● кисело мляко - 200 г
● яйца - 5 бр.
● сирене - 150 г
● кашкавал - 150 г
● олио - 1/4 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
● колбас - 100 - 150 г
● масло - 50 г
● сол
● черен пипер
● риган
● мащерка
● шарена сол

Начин на подготвяне

В тази рецепта миксер не ви е необходим - всичко се разрушава на ръка, тъй като кексът е солен и в него няма захар.

Яйцата би трябвало да със стайна температура, както и киселото мляко. В купа се чукват яйцата, прибавя се малко сол и се разрушават с телена бъркалка.

След това се прибавят киселото мляко, олиото, бакпулвер, брашното и водата. Бърка се, до момента в който тестото не стане безпрепятствено и без бучки. Кашкавалът и сиренето се рендосват на тънко ренде, а колбасът се нарязва на доста ситни кубчета.

Изсипват се при тестото, прибавят се подправките и всичко се разбърква доста добре.

Кръгла тавичка се застила с хартия за печене, като е хубаво да излиза, с цел да можете след това по-лесно да извадите кекса със сирене. Можете да ползвате и кексова форма или форма за торта.

Преди да сложите хартията, хубаво намажете с четка тавичката, с цел да може хартията да полепне хубаво. Хартията също се маже с олио и се поръсва с малко брашно.

Тестото се изсипва в тавичката и тогава фурната се включва на 200 °C. Ако имате лампичка, изчаквате да изгасне, което значи, че фурната е загряла и тогава слагате домашния солен кекс да се пече.

Докато се чака фурната да загрее, прибавете късчета масло в тестото. Освен това, когато не сложите тестото незабавно във фурната, то има време да си почине.

След като фурната е загряла, слагате кекса и намалявате фурната на 150°C. Този способ се назовава печене на падащ градус. Така няма заплаха кексът да остане клисав от вътрешната страна.

При мен печенето лиши към час, само че това зависи от фурната. Проверявайте го с съчка или вилица - щом излязат сухи, значи е подготвен.

Много апетитен солен кекс със сирене и колбас - съвършен е както за утринна и следобедна закуска, по този начин и за вечеря.

Да ви е сладко!

Може да го хапнете с чаша айрян.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР