Много вероятно е да се наложи по-мащабно превключване на обучението

...
Много вероятно е да се наложи по-мащабно превключване на обучението
Коментари Харесай

Красимир Вълчев предвиди по-масово преминаване към обучение в електронна среда

Много евентуално е да се наложи по-мащабно превключване на образованието в електронна среда. Това съобщи министърът на образованието и науката в Свищов, където взе участие в откриването на академичната образователна година в Стопанската академия, цитира го БНР.

 Пик на деца с късогледство с налагане на онлайн образованието Пик на деца с късогледство с налагане на онлайн образованието
Само за няколко месеца от март до момента се е нараснало късогледството при деца, които са употребили цифрови устройства, оповестява доцент доктор...
Според министър Вълчев първите случаи на инфектирани възпитаници и учители с след началото на образователната година не са се случили в учебно заведение, а в просветителната система не се е случило нищо извънредно.
„ Очевидно тези първи случаи, които имаме, не са от взаимоотношението в учебна среда. В момента карантинирани са по-малко от една хилядна от учениците. Мащабът на системата е огромен, обикновено е да има болни. Това, което имаме сега, са базови стойности. Те не са вследствие на това, че системата е отворила ”, съобщи Вълчев.
Под карантина са обособени паралелки, разяснява още Вълчев и изясни, че здравният министър ще дефинира праговите стойности на заболелите от COVID-19, над които ще се затварят учебни заведения.
„ Това, което имаме сега, са по-скоро базови стойности, по отношение на които ще проучваме идващите резултати. Това не са стойности вследствие на това, че системата е отворила. Епидемиолозите, експертите споделят, че не чакат взрив. Да, ще се усили броят на инфектираните, няма по какъв начин учебната среда е среда на многочислено, многочасово взаимоотношение, само че в случай че се съблюдава рационалният комплекс от ограничения, това няма да се случи “, съобщи той.
 Между болничен и помощ от страната избира родител при карантина в учебно заведение Между болничен и помощ от страната избира родител при карантина в учебно заведение
Родителят ще избира дали да употребява болничен, заплатен отпуск, или помощ от страната до 610 лева на месец при карантина в учебното заведение или де...
Засега образованието в учебните заведения и университетите продължава присъствено, безапелационен е министърът на образованието Красимир Вълчев.
Учебните заведения няма да затварят, а тематиката с носенето на маски от възпитаници е завършила, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР