Много верни думи, особено когато става въпрос за неканени, случайни,

...
Много верни думи, особено когато става въпрос за неканени, случайни,
Коментари Харесай

Тези вещи не бива да се държат на видно място вкъщи

Много правилни думи, изключително когато става въпрос за неканени, инцидентни, нечакани и непредвидени посетители. Но обстановките са разнообразни и в случай че гостите се случат, някои неща в къщата би трябвало да бъдат скрити.

Нека разберем кои предмети в жилището ви не трябва да се държат повърхностно на видно място.

Икони и религиозни книги

Споровете по отношение на религията и светогледа са най-често срещаните в света. Определено не е добра концепция да стартирате сходно нещо с гостите си. А в случай че знаете, че вашият посетител е нападателен и ревнив във връзка с религията, по-добре е да държите иконите и книгите надалеч от очите на другите, с цел да избегнете непотребни диалози и ненужни мнения.

В противоположен случай самият факт, че в дома ви има такива неща, може да предизвика дребна локална война. Но всичко е по ваша преценка - в случай че нямате нищо срещу разгорещените разногласия, тогава не е належащо да премахвате каквото и да било.

Пари

Това е напълно явно: гостите или инцидентните хора, които идват в дома ви, не би трябвало да знаят какъв брой пари имате в къщата си и къде се намират. Първо, спасете се от злоба: няколко огромни банкноти на скрина могат да накарат госта да се почувства по-малко благоразположен към вас. Той не знае, че може да се наложи да живеете с тези пари в продължение на един месец. Второ, всички ние имаме комбинация от положително и зло в себе си. Не е належащо да провокирате индивида да направи нещо неприятно.

Бельо

Има един израз " да ровиш в непознатото долни дрехи ", който значи да обсъждаш някого или да си пъхаш носа в непознати работи. Всъщност, виждайки бельото си, вие давате на госта поле за мечти и спекулации, тъй като той е видял ваше персонално, интимно нещо, което не трябва да вижда!

Между другото, това може да се каже освен за бельото, само че и за други неща от съкровен темперамент. Ако не желаете вниманието на гостите ви да бъде заето единствено от предмети, които приказват за персоналния ви живот, по-добре е да ги скриете.

Документи и полезности

Моят дом е моята цитадела. Но тази цитадела не постоянно е задоволително предпазена от завистниците, които влизат в дома ни. Държането на документи навън и налично място, изключително в случай че те са скъпи, не е целесъобразно! Понякога един документ е по-ценен от всички пари, а любознанието на някои хора е безгранично.

Бижута

И това също е явно: за какво да демонстрирате ненужно личното си благоденствие? Но има и друга, не толкоз явна причина да криете бижутата си. Ако вярвате в предзнаменования, поканата към госта да види и опитва бижута би трябвало да ви разстрои. 

Вярва се, че като носите непознати бижута, изключително пръстени, изключително сватбени, можете да отнемете всички проблеми, неуспехи, заболявания и неразположения от притежателя на бижуто. Същото важи и противоположното: давайки да се пробват вашите бижута, вие давате с това част от вашето здраве и фамилно благоденствие.

Безпорядък и отпадък

Тук става дума за баналния домакински ред и равнището на вашата изгодност и непорочност. Никой не ви предизвиква да прекалявате с почистването! Но не е хубаво и невъзпитано да оставяте небрежно изхвърлени движимости там, където се въргалят.

Гостите ще се усещат неловко и сепнато при типа на бъркотията. А някой даже може да се обиди, мислейки, че не е прекомерно заслужен, явно, за вашето внимание, щом не си вършиме труда да отстраните мръсната движимост от погледа.

А всеки бдителен човек може да разбере доста неща от боклука. Не желаете да споделяте детайлности от персоналния си живот, нали?

Медикаменти

Ако проектите ви включват обстоен роман, от какво сте се разболели неотдавна или от какво се лекувате сега, несъмнено, шкафчето с медикаментите може да бъде оставено на видно място. Но, наподобява, сходни диалози е по-добре да се оставят за опашката в поликлиниката. Това също не е доста занимателно, само че най-малко е по-уместн, написа woman.bg.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР