Много въпросителни остават, а областната управа няма отговоритеРемонтираният път Русе

...
Много въпросителни остават, а областната управа няма отговоритеРемонтираният път Русе
Коментари Харесай

Ще глобяват ли шофьорите, които не спазват знаците на новоремонтирания път Русе - Кубрат?

Много въпросителни остават, а регионалната администрация няма отговорите

Ремонтираният път Русе - Кубрат, който преди време провокира социална полемика поради обсада от бетонни загради в сектора край Тетово, продължава да тормози водачите.

Проблемът е точно във въпросния новоизграден сектор, който не е признат от строителния контрол. Няма и Акт 16, с което пътят не е въведен публично в употреба, осведоми.

След намесата на регионалния шеф на Разград преградите на границата на двете области – Русенска и Разградска, бяха отстранени и правата от близо 2 км се употребява от водачите. В същото време обаче има сложени знаци, които не разрешават прекосяването и пренасочват през остарялото трасе. Това тормози съзнателните водачи, тъй като в случай че ги съблюдават, би трябвало да заобиколят по остарелия път през дупките. Алтернативата е да рискуват, да ги подценен и да преминат по хубавия път – както прочее вършат всички, само че е на техен риск.

Не е ясно дали поставените знаци са фактически в действие или не, тъй като преминавайки по трасето, няма нищо, което да пречи на естественото придвижване на коли. Ако във въпросния сектор има екип на Пътна полиция, той ще постанова ли наказания и санкции за неспазване на знаците?

За страдание на тези въпроси отговор не бе даден от регионалната администрация в Русе, която би трябвало да има информация за този по този начин значим за района инфраструктурен план.

Русе Медиа въпреки всичко научава че, знаците са сложени от компанията реализатор, с цел да е ясно, че пътят към момента не е подготвен писмено, защото няма акт 15 и акт 16. Те са по-скоро с превантивна цел, а не с цел да лимитират прекосяването. От Пътна полиция са наясно със обстановката и по принцип не се чака да основават проблеми на водачите.

Самите знаци и пилони, са инсталирани и укрепени благодарение на железна тел, което наподобява много несериозно и припомня на българския модел „ Където има нещо за оправяне- връзваме с тел “. Добре би било институциите да дадат съответни отговори, с цел да може въпреки всичко минаващите оттова да не се усещат като нарушители и извършители на правила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР