Много украински граждани отказват да участват във войната, въпреки обществения

...
Много украински граждани отказват да участват във войната, въпреки обществения
Коментари Харесай

Хиляди украинци отказват да се присъединят към армията

Много украински жители отхвърлят да вземат участие във войната, макар публичния напън и битката на управляващите против отклоняващите се от военна работа в изискванията на мощна контраатака. Те бягат от страната и заплащат хиляди долари подкупи, с цел да избегнат наборната военна работа.

Иван Ишченко дезертира от армията и бяга от Украйна месец откакто непринудено се е присъединил в битката против нахлуващите съветски войски. Той заплаща 5000 $ за кола с държавни номера, която да го ескортира до гора на границата с Унгария.

" Мотивацията ми да отида на война се дължеше на първо място на обстоятелството, че съм родолюбец. Исках да се удрям за свободата на Украйна. Но когато видях всичко, което се случваше, сe уплаших. Психологически не можах да устоя ", признава младият мъж пред Евронюз.

Бащата на Богдан Мариненко към този момент се бори на фронта. Самият той отпътува за Полша два дни преди 18-ия си рожден ден Казва, че е избегнал военната тегоба, тъй като е бил единственият издържащ фамилията.

Взех решение да отпътува преди да навърша 18 години, с цел да ме пуснат през границата. Защото в случай че нещо се случи с татко ми, аз съм единственият, който може да оказва помощ на майка ми и сестрите ми. И финансово, и морално.
Богдан Мариненко, Избягал в Полша, с цел да избегне военна тегоба

Киев твърди, че 6100 души, най-вече наборни мъже на възраст сред 18 и 60 години, са били хванати при опит да изоставен страната с подправени документи, с цел да избегнат изпращането им на фронта. От началото на войната управляващите са задържали 13 600 души, които са се пробвали да преминат границата незаконно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР