Много тежка се оказа квалификацията за петия кръг от сезона

...
Много тежка се оказа квалификацията за петия кръг от сезона
Коментари Харесай

Вирус и повреда дръпнаха назад Никола Цолов в Барселона

Много тежка се оказа квалификацията за петия кръг от сезона във Формула 3 за български водач Никола Цолов. Българския лъв приключи сесията на 19-о място, на 1,025 секунди от първия – Хосеп Мария Марти.

Представянето на Никола през днешния ден беше компрометирано от здравословното му положение – той се бори с вирус и също така получи щета в съединителя в хода на квалификацията.

„ Наистина беше тежко, тъй като поради заболяването не съм спал от три дни, само че в това време мога да употребявам единствено стеснен кръг медикаменти поради допинг тестванията – изясни Никола. – Физическите натоварвания на тази писта са съществени. Отделно от това, в квалификацията имах трафик в бързите обиколки, а преди второто ми излизане на пистата получих щета в съединителя и закъснях да се върна на трасето. Натисках повече в загряващата обиколка и започнах бързия тур с съвсем прегрели гуми, което се отрази и на резултата ми. ”
 19-о място за Никола Цолов в квалификацията в Барселона 19-о място за Никола Цолов в квалификацията в Барселона
Никола обаче изясни, че най-голямата мистерия за деня е неналичието на движение в автомобила му, квалифициран от ART Grand Prix.
 Цолов стартира уикенда в Топ 20 Цолов стартира уикенда в Топ 20
„ Все още нямам пояснение какво се случва с колата – съобщи българският водач. – Третата ми обиколка в квалификацията беше доста добра, карах мощно и тъкмо, чаках добър резултат, а се оказа, че отново съм на 1 секунда от най-бързия. ”
 Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона
В тренировката сутринта Никола записа 19-о време, още веднъж поради проблеми в трафика, а в квалификацията поредно реализира следните времена в бързите си обиколки: 1.29,262 минути, 1.29,100 минути и 1.28,612 минути.
 Никола Цолов изравни най-хубавото си класиране във Формула 3 Никола Цолов изравни най-хубавото си класиране във Формула 3
Спринтовото надпревари в Барселона (21 обиколки) започва на следващия ден в 11:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР