Много световно признати красавици, оставили своята следа в историята, са

...
Много световно признати красавици, оставили своята следа в историята, са
Коментари Харесай

7 простички „селски“ маски за лице

Много международно приети хубавици, оставили своята диря в историята, са били от небогати фамилии и като дребни са тичали по полята боси или по джапанки. Тежкият селски обичай обаче не е съумял да съсипе хубостта им – за което можем да благодарим на здравословната храна от градината и на националните „ бабини “ предписания за красота. Всичко, което се желае за хубостта ни, се намира елементарно, в случай че не забравяме тези остарели и мъдри препоръки.

Сурово тесто

Ще ви би трябвало най-обикновено хлебно тесто. Тайната на освежаващия и подмладяващ резултат се крие в маята. Това е остарял и изпитан козметичен прийом – микроорганизмите от маята имат способността да възвръщат проблематичната кожа, склонна към гнойно акне, и да подмладяват остаряващата кожа.

Маските с квас свиват порите и подтикват производството на колаген. Затова са подобаващи на всякаква възраст и за всички видове кожа.

За видим резултат козметиците предлагат триседмичен курс с маски за лице с квас.

Преди да приложите маската, би трябвало да почистите добре кожата и да си извършите топъл компрес с запарка от билки. После подсушете лицето си и разпределете върху него късчета хлебно тесто. Оставете ги за 20 минути, след това ги махнете и изплакнете със примес от вода и малко лимонен сок.

За възстановяване на цвета на лицето можете да ползвате ръжен самун. Високото наличие на витамини от групите В и РР в ръжения самун спомага за тонизиране на повяхналата кожа и за надълбоко разчистване на мазна кожа с необятни пори. Просто си направете маска с разнежен във вода ръжен самун – към сместа можете да добавите щипка йодирана сол и малко авокадо.

Кисело зеле

Още един козметичен шлагер, пристигнал от селската софра. Впрочем, на маската за лице от кисело зеле й викат и „ парижанска “.

Съвременните диетолози постоянно приказват за изгодата от киселото зеле. Споменават го и като детокс-ястие. Зелето съдържа голямо количество витамини и минерали, а потребните му свойства се умножават при естественото окисляване с млечнокисели бактерии. Киселото зеле възстановява обмена на мазнините в тялото, обогатява чревния тракт с потребни бактерии и намалява холестерина в кръвта.

Маската от кисело зеле е ефикасна при мазна и проблематична кожа.

Прави се елементарно – на лицето се поставя кисело зеле, остава там 20 минути, след което се смъква и кожата се измива. Ще усетите леко парене, само че това е обикновено. За плътност и спомагателен резултат можете да добавите в сместа яйчен белтък и 1-2 супени лъжици овесено брашно.

Варен картоф

Картофите съдържат нишесте, което има свойството да подхранва кожата, да я прави по-мека и нежна.

Ако си извършите маска от топъл варен картоф, мляко и овесено брашно, резултатът ще е още по-силен. Картофените маски за лице се комбинират отлично с всевъзможни мазнини – сметана, натурално олио и други

В разгара на сезона можете да си вършиме маски от млади сурови картофи. Настържете ги и прибавете настъргана краставица. За към 20 минути тази маска ще направи кожата ви кадифена, матова и свежа. Освен това маската от недопечен картоф е отлично средство за профилактика против бръчки и покачва тонуса на кожата.

Рибено масло

С варените картофи, ръжения самун и киселото зеле на драго сърце бихме си хапнали и риба… Мазните морски риби също са източник на младост, защото съдържат полиненаситени мастни киселини и витамини А и D.

Може би в миналото е имало национални предписания за красота с използване на месо и хайвер от морска риба. Днешно време обаче ще употребяваме рибено масло. То се продава на капсули и шишенца във всяка една аптека – и можете да си вършиме маски с него всеки ден, в случай че поискате.

За мазна и склонна към акне кожа смесете рибеното масло с яйчен белтък и лимонен сок.

За поддържане на суха кожа смесете рибеното масло със сметана и мед.

За повяхнала кожа си направете маска от недопечен картоф, рибено масло и мед.

Тези маски не е целесъобразно да стоят на лицето ви повече от 30 минути!

Тиква

Оранжева, ярка, слънчева и цялостна с неповторима композиция от витамини! Витамин А, сяра, цинк, фосфор, калций – тиквата е същинска находка за кожата.

Вземете малко узряла тиква (без кората), сварете я до омекване, размачкайте я и я смесете с лъжица мед. Можете да добавите и лъжица сметана. Ще се изненадате какъв брой гладка и нежна ще стане кожата ви след тази маска. Тя е подобаваща за мазна кожа и за предварителна защита на подутина на лицето.

Черна ряпа

Баба ви давала ли ви е сироп от черна ряпа при кашлица? Този елементарен зарзават се счита за натурален имуностимулант и антибиотик. Ценните аминокиселини, ферменти и фитонциди, съдържащи се в черната ряпа, ще съживят и тонизират кожата ви. Маските от ряпа имат и избелващ резултат.

Смесете сок от черна ряпа с минерална вода в съответствие 1:4, прибавете няколко капки масло от чаено дърво. Ще получите превъзходен естествен лосион за мазна кожа и акне.

За избелващ пилинг можете да ползвате сок от черна ряпа, разбъркан с няколко размачкани ягоди.

Фасул

В страните, където се яде доста боб, от дълго време са разкрили потребните свойства на този зарзават. Предлагаме ви една маска за лице по старинна испанска рецепта, с цел да извършите изтощената кожа свежа и стегната.

Сварете остарял фасул до омекване, смелете го топъл, смесете го с лимонен сок и зехтин. Нанесете сместа на почистеното си лице и оставете маската да работи 20 минути. След измиване подсушете и намажете с крем.

Можете да ползвате и нахут, който се слави с подмладяващите си свойства. В Индия да вземем за пример брашното от нахут се ползва и като скраб, и като сапун, и като шампоан.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР