Много светкавици, малко буря. В политологията има едно понятие за

...
Много светкавици, малко буря. В политологията има едно понятие за
Коментари Харесай

Проф. Коларова и журналистът Стойчев: ПП тласкат държавата към нови избори

„ Много светкавици, малко стихия. В политологията има едно разбиране за партии светкавици, които се появяват и изчезват. Радикална смяна няма, тъй като българските гласоподаватели споделиха, че желаят същите партии още веднъж да ръководят, само че в друга настройка “, разяснява изборните резултати политологът проф. Румяна Коларова.

Според журналиста Веселин Стойчев единственото хубаво е, че най-разрушителната партия е била осъдена от гласоподавателите, а точно Има Такъв Народ.

„ Бих споделил на господин Лорер, че смяна се прави когато си в ръководство, а не когато си втора политическа мощ. Можеха да го създадат в предходния парламент, а не да тласкат страната към предварителни избори на пролет, хазартно без да се знае дали ще имат повече или по-малко гласове “, разяснява Стойнев.

Коларова добави от своя страна, че в случай че Политическа партия са можели да ръководят, то са щели да останат.

„ Големият проблем на четворната коалиция, е че тя не можеше да ръководи. Политиците непрекъснато дават претоплена гозба на гласоподавателите. Да си спомним, че смяна оферираше и държавното управление на Виденов. Има младежи, за които това няма по какъв начин да е спомен, само че аз си припомням за една ария, в която „ смяна “ беше основната дума “, съобщи тя и добави, че страната ни го е претърпяла това към този момент пет пъти.

Политологът акцентира, че новите партии нямат политическа памет и процентите на обществото.

Стойнев напомни, че всички социологически изследвания до последно са показвали, че хората желаят устойчиво ръководство, което не е било регистрирано от нищо.

„ От „ Продължаваме промяната “ съзнателно тласкат към нови избори, като отговорността ще се носи от тези, които са провалили сегашните “, безапелационен беше журналистът.

Коларова регистрира зложелателство от страна на Политическа партия във връзка с възможна коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, за което тя е безапелационна, че не може да се получи. Тя напомни още, че да се приказва за корупция във връзка с ГЕРБ не е съществено и напомни, че Бойко Борисов при най-малкото подозрение за сходно нещо се е разделял и с министри и с значими членове на партията.

„ Те даже не оставиха опция на господин Борисов да каже, че се отдръпва и предлага разновидности, което той не един път е правил. Политическа партия някак канализираха диалозите в дадена посока. Ако погледнем просто национално нещата не наподобяват добре, тъй като се губи фокуса “, разгласи още Стойнев.

И двамата бяха безапелационни, че с държанието си Политическа партия са на път да последват Има Такъв Народ и да изпаднат от Народното събрание. Това, на което те се надяват е да се счупи демокрацията.

„ Когато се приказва за последващи избори, би трябвало да е ясно, че ще бъде показан и нов ляв план, който да запълни празнотата сега “, добави още проф. Коларова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР