Много собственици на кучета са забелязали, че техните домашни любимци

...
Много собственици на кучета са забелязали, че техните домашни любимци
Коментари Харесай

Защо кучетата обичат да се гушкат със собствениците си

Много притежатели на кучета са забелязали, че техните домашни любимци в действителност обичат да се гушкат - както със притежателите, по този начин и с родственици, които харесват. Това озадачава мнозина, защото се счита, че желанието  за сходна непосредственост е присъща напълно на хората. Експертите изясняват, че има няколко аргументи за това в действителност прочувствено държание на животните.

Първо, по този метод те демонстрират своите усеща към притежателите си. Тъй като кучетата имат инстинкта на глутницата, те ви виждат като част от сплотената си група, което значи, че желаят да ви покажат своята обвързаност и обич. Така изясняват странното държание на къчетата ветеринарният доктор доктор Зак Пилософ.

Експертът акцентира, че кучетата постоянно предизвикват „ обятия “ с околните си. Ритуалът има стартира с обичайното обоняние. Тогава, в случай че се харесват, се прегръщат и търкат един в различен, с цел да покажат своята обвързаност и другарство, изяснява Пилософ.

Освен това, дребните кученца по този метод показват на „ възрастните “, към групата на които принадлежат и притежателите, тяхното почитание, любов и единодушие да се подчиняват.

Някои породи са изключително огромни почитатели на гушкането. Сред тях са Голдън ретривъри, Нюфаундлендс и пиренейски планински кучета, от дребните породи - помераните, малтийските булонки и джентълмен Кинг Чарлз шпаньоли. Експертите, обаче, означават, че има и някои изключения: доста зависи от характера на всеки обособен домакински любим.

Експертите означават, че съществуват редица породи кучета, които имат толкоз меки и пухкави козини, че безусловно са създаени да бъдат гушкани. Разбира се, домашните любимци с плътна четина са по комплицирани за обгрижване. Но за мнозина те наподобяват по-сладки от по-малко окосмените си събратя.

Не би трябвало да забравяме, че в огромните летни горешини би трябвало да осигуряваме на домашния си любим хладно и сенчесто място за отмора, тъй като елементарно може да бъде изумен от топлинен удат. Редобното пиянство на вода също ще облекчи ситуацията. Породите с плътна четина е добре при започване на лятото да минат през грууминг, с цел да се понижи най-малко малко опцията за прегряване.

Кучетата обожават да си играят във вода. Домашният ви любим ще е благополучен да може да се разхлади денем в студена вода, без значение дали е в морето, реката, градския шадраван или в легена двора или на терасата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР