Много случаи на насилие можеха да получат по-благоприятен изход, ако

...
Много случаи на насилие можеха да получат по-благоприятен изход, ако
Коментари Харесай

Симеон Василев, фондация „Глас“: Безкрайно важно е жертвите на насилие да подават сигнали

Много случаи на принуждение можеха да получат по-благоприятен излаз, в случай че измененията в Наказателния кодекс бяха навременно признати. Това показа в студиото на Euronews Bulgaria съоснователят на фондация " Глас " Симеон Василев. Той добави, че безкрайно важно е жертвите на насилие да подават сигнали в полицията, тъй като по този начин се дава цялостна картина на казуса.

Много мъчно е законодателството да бъде съвършено. Виждаме, че макар че преди седмица беше признат Закон за домашното принуждение, в този момент се преработва.

Чрез платформата се подават сигнали за друг вид закононарушения – от у дома, от публичния превоз, учебно заведение.

Важна роля на институциите е тези извършители да бъдат наказвани, този закон би трябвало да бъде прибавен на процедура.

Все по-малко са случаите, в които родителите реагират негативно, че децата им са с друга полова ориентировка. Приемайки тематиката за сексуалността, обществото може да направи една доста огромна крачка напред.

 

Експерти припомнят, че преди среща с нови хора приоритет на всеки би трябвало да бъде сигурността му. И поучават срещите постоянно да са на обществени места, да информирате околните си за проектите ви и най-много - да се доверявате на инстинктите си, в случай че нещо не ви се коства наред.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР