Много скоро повечето руски летища може да се превърнат в

...
Много скоро повечето руски летища може да се превърнат в
Коментари Харесай

Лизингодатели си искат самолетите от руските авиокомпании

Много скоро множеството съветски летища може да се трансфорат в музеи на авиацията – съвсем безусловно. Така да вземем за пример, заради глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, Русия реши да върне в небето старите неефективни руски пътнически самолети Ил-86.

Три такива самолета ще бъдат предоставени на частната съветска самолетна компания S7 Airlines (Сибир), съобщи съветският министър на превоза Виталий Савелиев. На превозвача ще бъдат доставени още два товарни самолета Ил-96, написа Avianews.com.

Самата S7 Airlines към момента не е коментирала известието. През 2008 година S7 Airlines се отхвърли да употребява всички самолети от руската ера и мина напълно към самолети Airbus, Boeing и Embraer, създадени на Запад.

" Самолетите западно произвеждане, които не бъдат върнати на лизингодателите, ще бъдат приземени през идващите месеци заради липса на аварийни елементи. Това няма да се случи, в случай че самолетната компания откри противозаконна доставка на подправени елементи ", написа Avianews.

Заради глобите против Русия съветските самолетни компании са застрашени от загуба на стотици самолети. Досега лизингодателите са поискали връщането на повече от 500 самолета. Другият вид е закупуването на самолетите едновременно, което би коствало 20 милиарда $. В момента Русия разполага с към 1300 самолета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР