Много се пише и говори за виртуалната и добавена реалност

...
Много се пише и говори за виртуалната и добавена реалност
Коментари Харесай

Безплатна виртуалната и добавена реалност за вашия час

Много се написа и приказва за виртуалната и добавена действителност и тяхното приложение изключително в просветителната сфера. Но едно е четем, друго е да употребяваме. Затова от Actualno.com взехме решение да създадем един материал, с който да ви срещнем практично с опциите да разнообразите уроците си, при положение, че сте преподавател или пък да извършите ученето на детето ви вкъщи по-забавно, в случай че сте родител.
За задачата се спряхме на просветителното приложение на Гугъл - експедиции. Може да го изтеглите от Гугъл Play или App Store. Приложението е богато на разнообразни запаси за виртуална действителност или добавена действителност, от най-различни посоки. Пълният лист на всички тематики, които може да разгледате, може да видите тук: Списък на експедициите.
За да не ви губим времето обаче, избрахме шест съответни продукта, които ни се сториха по-интересни и които несъмнено могат да оказват помощ при ученето на децата. Три от тях са за добавена действителност и три са за виртуална. Нека единствено разбираем разликата сред двете, за тези, които в този момент се сблъскват с двата термина. При виртуалната действителност вие си слагате очила за VR и попадате в напълно измислена действителност - тя може да бъде от компютърна анимация през действителни подиуми снимани с 360 3D камери до игри. При добавената действителност употребявате мобилен телефон или таблет, които насочвате към средата към вас и върху нея устройството проектира особено основана за задачата реалност/обект.
Ако не е задоволително ясно, видео образците, които направихме за вас ще отговорят на въпросите ви. Затова, дано започваме:
Примери за подиуми с добавена действителност в “Експедиции ”:
1. Имунната система - в случай че желаете да обясните структурата на човешкото тяло, само че рисунките в учебниците не са ви задоволителни или пък желаете да покажете по какъв начин организмът ни се бори с вирусите и това да се случи в пространството пред вас, изтеглете сцените с имунната система.

2. Математика в архитектурата - отлично приложние, което ще ви помогне да пресъздавате впечатляващи 3D модели на някои от най-известните забележителности в света. А посредством тях може да обясните и някои правила в геометрията и стереометрията да вземем за пример.

3. Геологията на Земята - да обясниш на децата какво има под краката им не постоянно е елементарно. Но с тези подиуми от приложението “Експедиции ” може да им покажете 3D модел на Земята, в който са показани всички земни пластове.

4. Американският природонаучен музей - едно е да обяснявате на учениците какъв брой впечатляващи музеи има по света, друго е да ги придвижите в тях. За задачата ще ви е потребно да имате VR очила, в които може да сложите смарт телефона си. Във видеото ви демонстрираме по какъв начин наподобява виртуалната разходка в музея, без очила, а на екрана на телефона:

5. Екосистемите - за взаимовръзките сред животните и растенията може да се приказва дълго, само че по какъв начин ви звучи концепцията да придвижите учениците или децата си в пет разнообразни екосистеми - от океанските дълбини през мочурищата до пустините. Ето образно:

6. Гигантите на морето - по какъв начин ви се коства концепцията да застанете под голям наследник кит или да видите пингвини на няколко метра от вас? Сложете си хедсета, пуснете си тази сцена и ви подсигуряваме, че ще останете впечатлени. А учениците ви още повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР