Много се надявам и ми се иска да има редовно

...
Много се надявам и ми се иска да има редовно
Коментари Харесай

Румен Христов: Много се надявам да има редовно правителство, но не съм оптимист

Много се надявам и ми се желае да има постоянно държавно управление, само че не съм оптимист.

Това разяснява в Русе ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който е и един от заместник-председателите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

По думите му най-хубавият вид за България е евроатлантическо болшинство. Според Христов то включва ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България ".

" Депутатите на тези четири обединения имат 176 народни представители. Това е над конституционното болшинство, а знаете, че би трябвало да бъдат осъществени доста промени в самата Конституция, би трябвало да бъдат попълвани органи, които изискват две трети болшинство. Според мен това е най-хубавият вид ", сподели Христов.

Той съобщи, че от ГЕРБ-СДС подават ръка и могат да бъдат направени доста взаимни отстъпки, с цел да се реализира това болшинство.

" Ако не реализираме болшинство, считам, че положителният вид е да внесем държавно управление на малцинството от ГЕРБ-СДС. Казвам го от името на Съюз на демократичните сили, защото това зависи и от ГЕРБ. Смятам, че би трябвало да изчерпим напълно опциите за сформиране на държавно управление в границите на първия мандат ", сподели Христов.

Той съобщи, че в случай че ГЕРБ-СДС не получат поддръжка от втората политическа мощ, те също няма да поддържат държавно управление с втория мандат.

" Леко песимистичен съм за държавно управление с третия мандат и евентуално ще отидем на избори през пролетта ", съобщи Христов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му единствено постоянно държавно управление може да реши тежките рецесии, които ни сполетяха.

Евродепутатът Александър Йорданов сподели, че доста по-лесно би се взело решение за влизането на България в Шенген, в случай че страната ни има постоянно държавно управление и то да е дясноцентристко.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР