Много ресторанти сервират вкусна храна, гарнирана с безупречно обслужване и

...
Много ресторанти сервират вкусна храна, гарнирана с безупречно обслужване и
Коментари Харесай

Най-известните исторически ресторанти в Европа

Много заведения за хранене сервират вкусна храна, гарнирана с безупречно обслужване и прелестна атмосфера. Сред тях има такива, които внасят нещо в допълнение на масата: щипка достоверна история. Някои от тях настояват, че са най-старите към момента обслужващи заведения за хранене в Европа. Много от тях са били очевидци на монументални моменти по стените си. От вековни места, които нашепват за минали години, до именити таверни, които са били домакини на значими събития, foodpanda показва едни от най-известните исторически заведения за хранене в Европа.

Sobrino de Botín, Испания

Най-старият ресторант освен в Европа, само че и в света се намира в Мадрид. Sobrino de Botín, открит през 1725 година, държи върха на Гинес като най-старият непрестанно работещ ресторант. Днес вечерящите пируват с печено месо, приготвено в пещ на дърва. Същата тази фурна е тук през цялото време, очевидец на вековна история. Известният художник-романтик Франсиско Гоя, е работел тук като мияч на чинии.

Buca San Giovany, Италия

Тази постройка във Флоренция е там от епохи, когато ресторантът за пръв път е окупирал стените ѝ през 1882 година Първоначално е бил църковна постройка, датираща от 14-ти век, за която се носи легендата, че избата е била употребена за секрети срещи от Роза Кроче (или Розов кръст) - мистериозна средновековна религиозна група. Ресторантът предлага типичен тоскански ястия под ниски, извити каменни тавани и под зоркия взор на благочестиви скулптури.

La Couronne, Франция

Датиращ от най-малко 1345 година, този типичен ресторант с изискана столова в Руан, Нормандия, твърди, че е най-старият към момента настоящ хан във Франция. И въпреки менюто да залага на доста модерни техники и нюх, с обичайни френски ястия, повдигнати с емулсии и пени, няма неточност в историята на това място.

Zum Franziskaner, Швеция

Този ресторант в Стокхолм има история, разпростряла се до 1421 година, когато се твърди, че маза за бира е била импортирана в шведската столица от немски монаси. Оттогава той е имал доста превъплъщения и се е открил в сегашната си постройка през 1910 година Въпреки това чувството за средновековна атмосфера към момента е осезаемо посред облицовани дървени стени, дискретни кабини, бира и меню от блюда от колбас.

 Peter Stiftskulinarium

Скрит измежду античните стени на абатството Сейнт Петър, този ресторант в Залцбург претендира твърди, че е най-старият в Европа, датиращ най-малко от 803 година. Първоначално е бил хан, а в този момент предлага обичайната австрийска храна плюс съвременно меню за обяд. Известни лица, които са се насладили на кулинарните му изкушения, варират от Волфганг Моцарт до Клинт Истууд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР