Много редки кадри, получени от корейската редакция на Би Би

...
Много редки кадри, получени от корейската редакция на Би Би
Коментари Харесай

Северна Корея осъди две деца на 12 г. затвор заради ТВ програма

Много редки фрагменти, получени от корейската редакция на Би Би Си, демонстрират по какъв начин Северна Корея обществено осъжда двама младежи на 12 години каторжен труд за това, че са гледали южнокорейски телевизионни стратегии.

Видеото евентуално е снимано през 2022 година и демонстрира две 16-годишни момчета, оковани с белезници пред стотици възпитаници на открит стадион. На него се вижда и по какъв начин униформени чиновници вършат забележка на момчетата, че не са се „ замислили надълбоко върху грешките си “.

Южнокорейските занимания, в това число малкия екран, са неразрешени в Северна Корея. Въпреки това някои са подготвени да рискуват тежко наказване, с цел да получат достъп до телевизионните стратегии, които имат голяма международна публика.

Подобни фрагменти са изключителна необичайност, защото страната не разрешава фотоси, видеоклипове и други свидетелства за живота в Северна Корея да се популяризират във външния свят.

Този видеоклип е възложен на Би Би Си от проучвателен институт, който работи с дезертьори от Северна Корея.

То демонстрира, че управляващите се отнасят по-строго към сходни произшествия. Съобщава се, че клипът е бил публикуван в Северна Корея за идеологическо образование и с цел да предизвести жителите да не гледат „ упадъчни записи “.

Видеото включва глас, който повтаря държавната агитация: „ Културата на прогнилия марионетен режим се е популяризирала даже измежду младежите. Те са единствено на 16 години, само че унищожиха личното си бъдеще “, споделя гласът, като явно има поради неприятното въздействие на Южна Корея.

В предишното малолетните, които са нарушили закона по този метод, са били изпращани в юношески трудови лагери, а не зад решетките, и наказването нормално е било по-малко от пет години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР