Много позитивно настроение, сладки раздумки, песни от всички фолклорни области

...
Много позитивно настроение, сладки раздумки, песни от всички фолклорни области
Коментари Харесай

Песни от всички фолклорни области огласиха Празника на пенсионера в Девня

Много положително въодушевление, сладки раздумки, песни от всички фолклорни области на България и прилична гощавка под пъстра сянка белязаха Празника на пенсионера в Девня, който се организира за девета поредна година във връзка Международния ден на възрастните хора.

Въпреки че празникът публично се празнува на 1 октомври, хората от третата възраст в Девня са единомислещи, че хубавото септемврийско време би трябвало да се употребява. Затова и към този момент стана традиция те да се събират в Деня на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на майка им София. 

Мало и огромно изпълни  парковата мебел пред  откритата сцена в местността Разсадника, с цел да съпреживее мистерията на българските гласове в осъществяване на фолклорния квартет " Славей “.  

Времето мина толкоз бързо, колкото минава единствено когато човешката душа ликува. За край всички извиха огромно хоро и си пожелаха здраве, благополучие и дългоденствие. 

Организатори на събитието бяха Община Девня и локалната конструкция на Съюза на пенсионера – 2004 с ръководител Демир Кръстев. Празника почетоха кметът Свилен Шитов, ръководителят на Общинския съвет Владимир Ненков, представители на пенсионерски организации и други В своята тирада към натрупалото се голям брой градоуправникът уточни, че освен младите, само че и възрастните хора са приоритет за общината. 

" Изпълняваме това, което сте ни споделили, че би трябвало да свършим като ангажимент “, съобщи Свилен Шитов и даде за образец откритата сцена и облагородяването на парковото пространство, за което концепция дадоха пенсионерите преди 3 години. 

" Във времената, в които живеем,  вие сте образец за всеки един от нас. Тук са и моите родители, на които благодаря за това, че са ме възпитавали да почитам възрастните и да се вслушвам в техните препоръки “, съобщи още кметът. Той благодари на всички и им пожела да бъдат все по този начин дейни, борбени и единни. 

На собствен ред празнични приветствия към възрастните хора насочиха ръководителят на Съюз на пенсионера 2004 - Девня Демир Кръстев и членът на Централния съвет на организацията госпожа Стоянка Христова. Те изрекоха благодарности на кмета за всичко, което прави за жителите на общината и за нейния разцвет, както и за уважението към всеки един жител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР