Много полемики предизвика гласуването за президент на БФС. Досегашният такъв

...
Много полемики предизвика гласуването за президент на БФС. Досегашният такъв
Коментари Харесай

Според устава на БФС - балотаж между Михайлов и Бербатов е трябвало да има

Много полемики провокира гласуването за президент на БФС. Досегашният подобен Борислав Михайлов завоюва изборите, събирайки 241 гласа, до момента в който Димитър Бербатов получи 230 гласа. За Христо Порточанов са дали своят вот 8 от делегатите, а 1 от гласовете е бил нелегитимен.

От екипа на Бербатов стачкуваха, защото съгласно устава на БФС, президент се избира с 50 + 1 % от гласовете на конгреса. В същото време записаните делегати в сутринта на Конгреса са били 483-ма, до момента в който гласовете за Борислав Михайлов са 241.
 Един глас разделил борбата за БФС от балотаж, само че спазен ли е уставът на футболния съюз?
Един глас разделил борбата за БФС от балотаж, само че спазен ли е уставът на футболния съюз?

Бербатов ще оспорва резултатите в съда

Ето какво гласи и уставът на БФС за случаи като настоящия, след инспекция на сътрудниците от dsport:

" Чл. 44. (1) Решенията на конгреса се вземат с болшинство от присъстващите делегати.

(2) Решенията за изменение и допълнение на устава, за пренасяне на седалището, за превръщане или преустановяване на БФС се вземат с болшинство 2/3 от присъстващите делегати.

(3) Президентът се избира с болшинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от претендентите за президент не получи нужния брой гласове, се организира второ гласоподаване, в което вземат участие двамата претенденти, получили най-вече гласове на първото гласоподаване.

(4) Решенията на конгреса влизат в действие неотложно в случай че действието им не бъде отсрочено. Решенията, които се отнасят до вписванията на условия, планувани в закона, подлежат на регистриране в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията ".

Основания за нарушавания могат да се почерпят и от Решение № 18 от 5 октомври 1995 година на Конституционен съд на републиката, който ясно дава да се разбере, че броят (кворумът) на присъстващите се основава на регистрираното в стенографския протокол. А веднага като уставът на БФС показва присъстващи, а не дали своят вот, значи сигурно трябваше да има най-малко балотаж.
 Софрата още веднъж завоюва мача против футбола...
Софрата още веднъж завоюва мача против футбола...

Как да искаш смяна, когато при Борислав Михайлов ти е сладко?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР