Много по-голям вече е делът на стоките за ежедневна употреба

...
Много по-голям вече е делът на стоките за ежедневна употреба
Коментари Харесай

Митниците на ЕС иззели над 31 млн. фалшиви стоки за една година

Много по-голям към този момент е делът на стоките за ежедневна приложимост като здравни артикули, медикаменти, играчки и електрически уреди

Митническият съюз на Европейски Съюз е на първата линия, когато става въпрос за прекъсване на подправени и рискови артикули

Митническите органи на Европейския съюз са задържали над 31 милиона подправени и фалшифицирани артикули на външните граници на стойност над 580 милиона евро , съгласно нови данни, оповестени от Европейската комисия през вчерашния ден.

Макар като цяло този брой да е намалял спрямо 2016 година, в този момент доста по-голям дял от конфискуваните подправени артикули – 43%, са артикули за ежедневна приложимост като здравни артикули, медикаменти, играчки и електрически уреди, които биха могли да са рискови.

Хранителните артикули са преди всичко измежду подправените артикули и съставляват 24% от общото количество арестувани продукти. След тях се подреждат играчките (11%), цигарите (9%) и облеклата (7%).

„ Митническият съюз на Европейски Съюз е на първата линия, когато става въпрос за протекция на жителите от подправени, фалшифицирани и от време на време извънредно рискови артикули. Спирането на вноса на имитации в Европейски Съюз подкрепя също заетостта, а и стопанската система като цяло ”, сподели Комисарят по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси.

Той акцентира, че Европейският съюз застава в поддръжка на интелектуалната благосъстоятелност и ще продължи политиката си за протекция на здравето на потребителите и отбрана на предприятията от нарушение на техните права.
още по тематиката
Що се отнася до типа превоз, 65% от всички арестувани продукти са влезнали в Европейски Съюз по море, нормално в огромни колета. На второ място се подрежда въздушният превоз, виновен за транспорта на 14% от подправените продукти.

На трето място са куриерският и пощенският превоз, които дружно са превозили 11% от стоките – главно потребителски артикули, поръчани онлайн, като обувки, облекло, чанти и часовници.

Китай остава главната страна на генезис на подправените артикули, които влизат в Европейски Съюз. Най-много подправени облекла са пристигнали от Турция, до момента в който множеството фалшифицирани мобилни телефони и аксесоари, мастилени касети и тонери, компактдискове и DVD дискове, етикети и стикери са влезнали в Европейски Съюз от Хонконг и Китай.

Индия е основната страна на генезис на подправени и евентуално нездравословни медикаменти. В 90% от случаите стоките са били унищожени или е заведено правосъдно дело за определяне на нарушаване като част от наказателно произвеждане.

Докладът на Комисията по отношение на активността на митниците за използване на правата върху интелектуална благосъстоятелност се разгласява всяка година от 2000 година насам и се основава на данни, предадени от митническите администрации на страните от Европейски Съюз.

Данните дават скъпа информация, която подкрепя разбора на нарушаванията на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и оказва помощ на други институции, като да вземем за пример Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, да картографират икономическите данни и най-често употребяваните направления на фалшификаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР