Много от родните звезди станаха жертва на изкуствения интелект и

...
Много от родните звезди станаха жертва на изкуствения интелект и
Коментари Харесай

Отново плъзнаха измами за големи суми с родните звезди

Много от родните звезди станаха жертва на изкуствения разсъдък и недоброжелатели в обществените мрежи. Последната " опарена “ от измамници бе певицата Мария Илиева, която се ожали в обществените мрежи, че подаряват от нейно име 100 000 евро. " Хайде отново... някакви нови нелепости “, сподели изпълнителката.

Киберпрестъпления

Колежката й от попфолка Деси Слава показа, че от известно време се върти видеоклип на нея с рекламна цел, който в действителност не е същински. " Скъпи другари, в Интернет се популяризира мое изявление, основано с изкуствен интелект, за реклама на артикули за намаляване. Получих доста запитвания от вас дали тази реклама е достоверна.

Отговорът е - не. Актуална информация за мен може да намерите само от моите публични сметки в Инстаграм и Facebook “, отсече певицата. Тя получи стотици мнения от феновете си, които бяха същински възмутени от протичащото се, а част от тях й дадоха препоръки по какъв начин да подходи.

" Не сте единствено вие. Видях подобен клип с Мария Илиева и Хилда Казасян. Плашещо е “, гласи едно от посланията на нейна фенка. Преди няколко години попфолк певицата Преслава също бе забъркана в такава обстановка. През 2019 година в поредност от подправени рекламни послания, свързани с използването на препарати за намаляване, бе забъркано името на фолкзвездата. Тогава тя съобщи изрично, че всички тези изказвания не са правилни.

Заедно с нея е забъркана и фитнес инструкторката Руми Илиева. " Приятели, от известно време насам в интернет се популяризира погрешна информация, засягаща мен и Руми Илиева. Фалшиви уеб сайтове, непозволено употребяващи наши фотоси и видеа, популяризират погрешна информация за това, че употребяваме и предлагаме артикули за намаляване. Моля ви, имайте поради, че това е машинация “, написа Илиева и добавя:

" Обърнали сме се за подпомагане към адвокати, подали сме сигнали към Facebook и към отдел " Киберпрестъпления “ към ГДБОП и чакаме подпомагане от тяхна страна “.

Ирония

Актьорът Бойко Кръстанов показа, че в интернет е основан подправен негов профил, който го показва за маникюрист. Усмихнатият мъж, несъмнено, погледна с подигравка на неприятната обстановка и показа акаунта, с цел да предизвести феновете си. На фрагмента, който Кръстанов качи, няма профилна фотография, а единствено синьо тикче, с което се подвизава въпросната страница. " Е, бива, бива, но... “ с възприятие за комизъм разяснява обстановката Бойко.

Участничката в звездния тим на риалити предаването на NOVA Hell`s Kitchen Виктория Капитонова също е една от жертвите на изкуствения разсъдък, само че и тя гледа комично на всичко това. В приложението Telegram се въртят нейни голи фотоси, направени още веднъж посредством разнообразни стратегии. Това я осведомиха нейни фенове.

" Намерих ти голи фотоси в Телеграм. Направени са съвсем неразпознаваемо от същински, само че се занимавам с AТ и поради това забелязах някои тънкости, че са подправени. Но доста от хората в групата си мислят, че в действителност си ти “, гласи известието на мъжа. Капитонова не остана длъжна и отсече, че за нея това не е мъжко и това е еднакво да си играят с надуваема кукла с нейна залепена фотография на главата й.

А по-късно обърна неприятната обстановка в комична и се пошегува с фотошопираните фрагменти, които качи на стори, само че закрити с емотикони. " Изкуственият разсъдък мисли, че имам чашка С “, написа инфлуенсърката иронично.

Лекарства

Онлайн машинация с продажба на медикаменти замеси и лице на NOVA. Става дума за хранителна добавка за хора с диабет, " рекламирана “ от водещата на новините Лилия Мустакова. Измамниците употребяват по този начин наречената deep fake технология, която преправя гласа на човек благодарение на изкуствен интелект. На процедура посредством deep fake или в превод " дълбока машинация " могат да се създадат аудиозаписи или видеа на действителен човек, който да изрича думи, които в никакъв случай не е казвал, макар че гласът е неговият.

Колкото повече снимков и видеоматериал има за дадения човек в интернет пространството, толкоз по-качествено може да стане напасването на говора върху лицето. А по този начин и самата машинация наподобява по-реалистична. Рекламата пресъздава подправено изявление, което водещата взима от ендокринолога проф. Цветeлина Танкова. " Първата ми реакция безусловно беше: " Аз по кое време съм го споделила това? ", тъй като не си го припомням. Когато се загледах, видях, че устните ми не се движат вярно и че всичко е монтаж ", сподели тогава Мустакова.

Класация

Обичаният роден артист Юлиан Вергов се оказа жертва на сериозна измама в онлайн пространството, като лицето му е използвано за реклама на биткойн, без той изобщо да подозира за това. Репортер на " Телеграф “ тогава се свърза с Вергов, които заяви:

" Измама е. Правихме някакви дейности със Сашо Кадиев. Опитвахме всевъзможни разновидности, единствено че не може по никакъв способ да го спрем това нещо “. Въпросните мошеници използват сървъри от разнородни точки на света и не могат да бъдат открити.

" Това е грандиозна измама, от която аз много страдам. Защото ми пишат хора, питат ме къде да влагат и аз какво да им кажа?! Отговарям им, безспорно, разяснявам им, че нямам нищо общо. За страдание това е обстановката “. Той е решителен, че никой никога не го е търсил за единогласие.

" Не, абсурд. Аз не бих се навил на такова нещо “, завърши тематиката Вергов.

Няколко месеца след Вергов и фолкпевецът Илиян стана поредна жертва на сериозна измама в онлайн пространството. Лицето му също бе употребявано за реклама на биткойн, без той изобщо да подозира за това, като даже е измислено подправено изявление, което артистът сякаш е дал, с цел да притегли вниманието на почитателите си.

" Това, което прочетох, е безспорна неистина. Не съм давал в никакъв случай сходно изявление. Моя фенка ми изпрати въпросната реклама и останах мощно сюрпризиран. Благодаря на момичето, другояче нямаше и да схвана. Стана ми доста кофти, че замесват името ми с това да предизвикват хора да влагат парите си в биткойни “, безапелационен е той.

Преди няколко месеца Юлиан Вергов поведе и класацията с най-вече подправени профили. Недоброжелатели му направиха 7 подправени профила в обществената мрежа Facebook.

" Нямам нищо общо с тези лъжци “, отсече тогава самият той и показа сметките. Актьорът получи над 200 коментара под статуса си от другари и почитатели. Една от дамите показа, че таман се е зарадвала, че я кани на среща, само че уви. Много от тях се пошегуваха със обстановката, други му дадоха съвет по какъв начин е най-правилно да се постъпи в тази ситуация. Вергов се опита да отговори на съвсем всеки, като на някои разкри, че са съумели да го разсмеят, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР