Много от престижните професии, като медицината и правото, са предимно

...
Много от престижните професии, като медицината и правото, са предимно
Коментари Харесай

Интелигентните мъже са по-склонни да сключат брак

Много от влиятелните специалности, като медицината и правото, са най-вече за тези, които имат огромен разсъдък. Но интелигентността въздейства позитивно и върху други аспекти от живота. Оттук идва въпроса: по-умните хора по-щастливи ли са в любовта?

Нови психични изследвания са открили, че по-развитите мозъци на хората може отчасти да са еволюирали посредством развой, наименуван “сексуален асортимент ”. С други думи, умните хора са по-привлекателни, имат по-стабилни връзки с сътрудниците и имат деца. С течение на времето гените, които кодират интелигентността, ще се разпространят измежду популацията, като подобрят мозъчната функционалност на типа ни.

В това се крие и доказателството, че по-интелигентните мъже са по-склонни на брак. Това обаче не е доста мощно доказателство за теорията на психолозите, тъй като, както знаем, по-умните мъже са по-високоплатени. Може би по тази причина и те са по-добра партия за дамите. В края на краищата знаем, че дамите избират сътрудник, който е упорит, работлив и има положителни финансови вероятности.

 Интелигентните мъже са по-склонни да сключат брак

И по този начин, интелигеността значим мотор ли е за триумфа на едни връзки или просто предвестител, че един мъж е или ще бъде сполучлив?

Яако Аспара управлява екип от откриватели от Финландия и Съединени американски щати, който е изследвал коефициента на просветеност, фамилното състояние и приходите на 190 000 мъже. Той открил, че мъжете са по-склонни да се оженят, в случай че имат по-висок статут в обществото.

Аспара открива и какво е въздействието на приходите на един мъж по отношение на вероятността му за брак. Оказва се, че заплатата има огромно значение за възможностите му да се ожени. И освен. От огромно значение и неговата обща просвета и метода му на другарство, което се вижда при общуването очи в очи. Това има смисъл, защото интелигентните мъже, които се открояват с подарък слово, доста по-лесно могат да убедят една жена да се впусне във връзка.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР