Много от нас се питат как да увеличим живота на

...
Много от нас се питат как да увеличим живота на
Коментари Харесай

Ето как да увеличим живота на автомобила си

Много от нас се питат по какъв начин да увеличим живота на автомобила си. За да може нашето МПС да работи дейно допустимо най-дълго и да се скапва по-рядко, е значимо както да се ръководи вярно, по този начин и да се поддържа постоянно, написа money.bg. Специалистите дават редица елементарни, само че потребни съвета и правила, които би трябвало да се съблюдават, с цел да се удължи живота на машината:

Поддръжката би трябвало да се прави в периодите, посочени в инструкциите за употреба на автомобила. Също по този начин би трябвало да употребявате типа гориво, който е постановен за автомобила. Не пестете време и пари, в противоположен случай доста скоро ще би трябвало да ги отделите за скъпи поправки или нова кола.

Добре е да планирате маршрутите авансово, с цел да карате допустимо минимум по некачествени пътни настилки. Това ще резервира качествата на окачването, амортисьорите и колелата.

Моторното масло би трябвало да се сменя в точния момент . В България това е оптимално да се прави на всеки изминати 10 хиляди километра. Това ще забави износването на мотора.

Въздушният филтър би трябвало да се сменя на всеки 20-25 хиляди километра. Той защищава мотора от прахуляк и нечистотия.

Необходимо е да се поддържа вярното равнище на налягане в колелата. Стойностите са посочени в осведомителния лист и измерванията могат да се правят благодарение на манометър.

Внимателното шофиране играе голяма роля освен за живота на колата, само че и за сигурността на лидера, пасажерите и другите участници в придвижването.

Претоварването на автомобила въздейства отрицателно върху окачването, трансмисията, каросерията и други Не надхвърляйте допустимите стойности на масата на товара.

Кратките пътувания , изключително през зимата, износват мотора. При ниски температури автомобилът би трябвало да се загрее добре преди тръгване.

Скоростната кутия ще продължи безаварийни си живот по-дълго, в случай че превключването на скоростите се извърши до дъно и се прави безпрепятствено.

За да запазите акумулаторната батерия, с изключение на другите грижи, тя би трябвало да бъде деликатно и несъмнено закрепена. Тогава ще бъде допустимо да се избегнат несъразмерните трептения. Също по този начин би трябвало да проверявате напрежението на батерията най-малко един път на 2-3 месеца.

Важно е да сменяте постоянно горивния филтър и да зареждате единствено в тестваните бензиностанции.

Винаги подменяйте работните течности в точния момент: спирачна течност, в системата за ръководство, в скоростната кутия, в хидравличния усилвател. Честотата на тяхната замяна е предписана в техническата карта за автомобила. Процедурата би трябвало да се прави в автосервиз от експерти.

Задължителен надзор върху чистотата на автомобила. Трябва от време на време да посещавате автомивката. Мръсната кола по-бързо се трансформира в купчина ръждясало желязо.

По-добре е неотложно да отстраните дори незначителните проблеми, с цел да не се стига до съществени неприятности. Това визира на първо място сигурността.

Препоръчва се металните елементи и детайли да се третират с антикорозионна отбрана. Често реагентите, които се поръсват на пътя през зимата, попадат в купето, мотора въздействат отрицателно на всички елементи и и механизми.

Пълна инспекция на спирачната система би трябвало да се прави всяка година, изключително за автомобилистите с огромен пробег по некачествени пътища.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР