Много от нас са запознати с десетте Божи заповеди, в

...
Много от нас са запознати с десетте Божи заповеди, в
Коментари Харесай

Скъсани дънки и морски дарове: Какво още забранява Библията

Много от нас са осведомени с десетте Божи заповеди, в които се споделя, че не трябва да се краде, убива или прелюбодейства, наред с още няколко инструкции. Но те са единствено част от нещата, които Библията ни не разрешава.

Мъжете да не се подстригват и бръснат

[img wide]50584763[/img]
Оказва се, че мъжете не би трябвало да бръснат брадите си, нито да се подстригват. Левит 19:27 гласи: „ Да не стрижете косата на главата си кръгло; и никой да не скапва краищата на брадата си. “

Две в едно

[img wide]50584764[/img]
Кръстосването на животни, засаждането на две семена в едно и също поле и смесването на два типа плат - всичко това е неразрешено от Библията. „ Да пазите наредбите Ми. Да не чифтосваш добитъка си с добитък от друга порода; да не сееш разнородни семена в равнищата си; нито да обличаш дреха, тъкана от разновидна прежда. “, гласи Левит 19:19.

Второзаконие 22:9-11 също загатва това, като показва съответни животни и тъкани: „ Да не сееш лозето си с разнородни семена, с цел да се не изгуби цялото му произведение, - семето, което си сеял и плодът на лозето. Да не ореш с вол и осеял дружно. Да не обличаш дреха направена от вълна и лен смесени дружно. "

Секс отвън брака

[img wide]50584765[/img]
Тази може би е най-очевидната възбрана в листата, само че въпреки всичко би трябвало да се спомене за всеки, който има потребност от увещание. 1 Коринтяни 7:1-5 е много явен, когато споделя, че „ всеки мъж би трябвало да има полови връзки със личната си жена и всяка жена със своя мъж “. Пасажът в действителност предизвиква двойката да не се лишава от секс, тъй че да не бъдат изкушени от Сатана.

Любов към себе си...

[img wide]50584766[/img]
Докато вършим секс с нашия брачен партньор или брачна половинка всичко е в реда на нещата, само че Библията не предлага да вършим това сами. 1 Коринтяни 6:18 гласи: „ Бягайте от блудодеянието. Всеки различен грях, който би сторил човек, е вън от тялото; само че който блудствува, съгрешава срещу своето си тяло. “

Ядене на свинско

[img wide]50584779[/img]
Това несъмнено не е добра вест за феновете на бекон, само че Библията е много ясна, когато става въпрос за консумация на свинско месо. В Левит 11:7-8 се споделя: „ и свинята, тъй като има раздвоени копита, и е с разцепени копита, само че не преживя; тя е нечиста за вас. От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас. ”

Морски блага

[img wide]50584767[/img]
И в случай че си мислите, че ще се присмивате на хората, които обичат свинско, до момента в който похапвате омари и скариди, имаме неприятни вести за вас. Левит 11:10 е много явен и за тези животни: „ А всред всичко, което се движи във водите, и всред всяко одушевено животно, което е във водите, всички в моретата и в реките, които нямат перки и люспи, те са отвратителни за вас. “

Ядене на охлюви

[img wide]50584768[/img]
Яденето на охлюви не е за всеки, само че е част от кулинарните обичаи на доста страни. Библията обаче не предлага потреблението им. Левит 11:41 показва, че: „ Всяка гад, която пълзи по земята, е отвратителна; да ги не ядете. Всичко, което се влачи по корема си, и всичко, което върви на четири нозе, или всичко, което има доста нозе, тоест, всички гадини, които пълзят по земята, - тях да не ядете, тъй като са отвратителни. Да се не омърсите с никакви пълзящи гадини, нито да се оскверните с тях, та да бъдете нечисти посредством тях “.

Да общуваш с хора, които пият или ядат прекалено много не е добра концепция

[img wide]50584769[/img]
Разбира се, доста от нас обичат да хапват и пийват, както и хората от древен времена. Проблемът е, когато излизаме с хора, които са склонни към излишества, и в последна сметка започваме да следваме техните стъпки. „ Не бъди сред винопийци, сред невъздържани месоядци, тъй като пияницата и чревоугодникът ще осиромашеят и дремливостта ще облече индивида с дрипи. “, гласи Притчи 23:20-21.

Без псувни

[img wide]50584783[/img]
Библията акцентира, че би трябвало да обръщаме внимание на думите, които изговаряме. Да бъдем признателни и да не ругаем е методът, по който да живеем съгласно Библията. „ нито срамни или празни приказки, нито насмешки, които са неприлични неща,но по-добре посредством. “, гласи Ефесяни 5:4.

Да не ругаем родителите си че...

[img wide]50584770[/img]
Докато сме на тематиката за псувните, дано даже не си помисляме да ругаем родителите си. Защото съгласно Изход 21:17 „ Който ругатни татко си или майка си безусловно да се умъртви “.

Без татуировки

[img wide]50584771[/img]
Татуировките са много постоянно срещани в наши дни, само че в древен времена те са били нещо немислимо. „ Заради труп да не вършиме порязвания по месата си, нито да начертавате белези по себе си “, гласи Левит 19:28.

Жени, изглеждащи...твърде хубави не е на хубаво

[img wide]50584772[/img]
В 1 Тимотей 2:9 е много ясно по какъв начин дамите би трябвало да се показват: „ Така и дамите да украсяват себе си със скромна одеждa, със свенливост и непорочие, не с плетена коса и злато или бисери или скъпи облекла. “

Клюки

[img wide]50584773[/img]
Следващия път, когато желаете да чуете някоя клевета, спомнете си какво споделя Библията по въпроса в Псалм 101: 5: „ Който клюки скришно съседа си, него ще погубя; Който има горделиво око и надигнато сърце, него не ще да понасям “.

Гадателство

[img wide]50584774[/img]
Що се отнася до консултациите с гадателки, помнете думите в Левит 19:31: „ Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате посредством тях. Аз съм, Господ вашият Бог. “

Развод

[img wide]50584782[/img]
Марк 10:11-12 е много явен и по този въпрос: „ И споделя им; Който си напусне дамата, и се ожени за друга, прелюбодействува срещу нея. И в случай че жена напусне мъжа си и посегне за другиго, прелюбодействува. “

Скъсани дънки не може

[img wide]50584775[/img]
Да, съгласно Библията не би трябвало да носите такива облекла. Левит 10:6 гласи: „ Тогава сподели Моисей на Аарона и на синовете му Елеазара и Итамара: Главите си да не откриете, и облеклата си да не раздерете, с цел да не умрете и да не пристигна яд на цялото общество; само че за изгарянето, което подклади Господ, дано плачат братята ви, целият Израилев дом “.

Стига с тая работа в неделя

[img wide]50584776[/img]
И имаме поради да не участваме в каквито и да е действия, посочени в Изход 20:10: „ а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни щерка ти, ни прислужникът ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е от вътрешната страна вратите ти “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР