Много от гражданите на Хонконг напускат града заради нарастващото напрежение

...
Много от гражданите на Хонконг напускат града заради нарастващото напрежение
Коментари Харесай

Имотен магнат строи нов град, който да приюти 50 000 емигранти от Хонконг в Европа

Много от жителите на Хонконг напущат града поради възходящото напрежение сред управляващите в административния регион и Пекин. А скоро те ще имат място, където да се реалокират и то се намира в провинцията в Ирландия.

Иван Ко, който е създател на капиталовата компания Victoria Harbour Group, има проект да построи нов град наоколо до летището в Дъблин, който да приюти емигрантите от Хонконг.

Пред The Guardian той споделя, че мястото ще носи името Некстполис (от англ. Nextpolis) и там ще могат да бъдат настанени 50 000 души на повърхност от 50 квадратни километра. Градът се намира сред Дъблин и Белфаст.

" Ние харесваме Ирландия ", споделя Ко пред медията. " Корпоративният налог е доста невисок. Секторът на производството е доста мощен. Основните софтуерни колоси са отворили своите централи за Европа тук ", добавя той.

Първоначално неговият проект е Некстполис да получи самостоятелен статут, сходно на Хонконг. Той обаче изоставя тази концепция откакто стартират договарянията за построяването му с ирландското държавно управление в края на 2019 година.

Докато Иван Ко работи интензивно върху основаването на новия ирландски град, Хонконг продължава да е притиснат от несигурности. Извънредната обстановка там стартира след всеобщите митинги от март 2019 година, отприщени поради законодателен план за екстрадицията.

Очакванията са още доста хора да изоставен града, откакто Китай продължава да стяга примката си към тогавашната английска колония.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР