Много неща продължават да се разглобяват в международния ред, каза

...
Много неща продължават да се разглобяват в международния ред, каза
Коментари Харесай

Иран искаше да изкара Израел лошото момче в региона, каза политологът Искрен Иванов

" Много неща не престават " да се разглобяват " в интернационалния ред ", сподели в " Денят стартира " сподели Петър Карабоев, интернационален редактор в " Дневник ".



" Рамката е разчупена, разрушена е. Парадигмата е напълно друга. Разговорът е друг, тъй като преди всичко Иран наруши едно табу, което съществуваше повече от четири десетилетия от съществуването на ислямската република - да не атакува Израел от лична територия ", добави интернационалният редактор.

Според него Израел е " разчел неверно една обстановка, а след него същата неточност прави и Иран ".

" Израел разчете неверно обстановката с удара в Дамаск, тъй като както до момента се предполагаше войната с Иран се водеше под радара. Не беше сред двете страни открита. А Иран предупреждаваше и този път беше годно, че ще отговорят ".

Петър Карабоев сподели, че грешката на Иран е в прекрачването на " алената линия ".

Според доцент Искрен Иванов " не става дума просто за обръщение ".

" Това несъмнено е обръщение, въпреки че тази твърда мощ, която използва Иран имаше и различен план и той беше да предизвика война. Да изкара Израел агресорът, да изкара Израел неприятното момче в района, което ще нападне Иран и което ще стартира войната ".

Политологът добави, че тази акция на Иран е част от доста по-голяма антиизраелска коалиция в района.

" В тази коалиция вземат участие " Хамас ", Хизбула, тъй като, в случай че погледнем метода, по който Иран изстреля дроновете си към Израел и продължи да предизвика израелската страна, ще забележим, че има доста сходства, по метода, по който работи Иран и метода, по който " Хамас " предизвикваше ".

Според него началото на спора в действителност стартира още месеци обратно, когато " Хамас " атакува Израел.

" Няма по какъв начин тези геологически процеси да са се задвижили без съвещания сред иранското държавно управление и съветската федерация, която също следи по доста забавен метод какво се случва в района ".

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР