Много народи могат да станат жертва на един световен терорист,

...
Много народи могат да станат жертва на един световен терорист,
Коментари Харесай

Архимандрит Никанор: Амбициите на Путин са заради духовния провал на Руското православие

" Много нации могат да станат жертва на един международен терорист, който държи граната и заплашва всички нас. Тази истина всички би трябвало да я знаем. Пред очите ни се реализира едно извънредно военно закононарушение, една експанзия против самостоятелна страна, в която се избиват почтени хора ".

Това сподели предархимандрит Никанор от Гигинския манастир. По думите му тази ужасна война може да спре, " в случай че всички изрично проявим противоречие, наказание и застанем като един, с цел да може там някой да се вразуми ".

" Огромно е изкушението на властта, не парите и плътските удоволствия, а властта, която може да докара индивида до демонизирано положение, в което той безусловно е изгубил съвест, боязън божий и позор от индивидите. В такова положение се намира ръководителят на Руската федерация Владимир Путин. Един човек, който сподели едно ужасно антихристово лице пред целия свят.... Този човек сподели на целия свят, че е подготвен да убие всички. До това се стигна заради ужасяващия нравствен неуспех на Руското православие, то е болно. То е едно православие, което с епохи се отдалечава от Евангелието, от проповедта на Христос и стартира да обслужва едни великодържавни упоритости, един кумир на Русия. Виждаме, че там нищо не се прави за богатството на елементарния човек. Руското православие има огромна виновност за това ".

Архимандрит Никанор акцентира, че Русия е страна с позлатени куполи на храмовете, а сега се явява източник и образец на злото за целия свят:

" Това е позор и за нас.... Ние всички сме в една черква, ние сме православни християни и всички сме духовно едно. Как може да си духовно едно с някой, на който даже името му не искаш да чуеш ". Духовникът счита, че войната ще отмине, само че духовната рана мъчно ще зарасне: " Светът към този момент е различен, само че не мога да кажа дали ще бъде по-хубав след тази война ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР