Много ми е трудно да анализирам ситуация, която граничи с

...
Много ми е трудно да анализирам ситуация, която граничи с
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова за управлението: Трудно се анализира ситуация, която граничи с патология

Много ми е мъчно да проучвам обстановка, която граничи с патология. Коалицията сега демонстрира по какъв начин могат да се съберат хора, които нямат никакви допирни точки. Планът им за коалиция беше насипен, на база на концепциите и положителните планове на всички, само че нямаше спор и допирни точки. Още първоначално се заложи невъзможността тази групировка да просъществува. Тук вземат участие политически сили, които нямат полезности, а имат ползи. Не е чудно, че всяка по-голяма рецесия може да обърне кораба. Това съобщи политическият психолог проф. Антоанета Христова по Българска национална телевизия.

" Ситуацията на терена сподели, че 60% от гласоподавателите не излязоха да гласоподават, до урните отидоха едвам 40%. Мантрата " Всички против Бойко Борисов " завърши. Това, което е значимо сега е, че всички обединения мислят за личните си електорати, тъй като сензитивно схващат, че изборите наближават. Има доста гласоподаватели от негласувалите, които още търсят своята опция, а тя към този момент е на терена – Стефан Янев. Изборите чукат на вратата ", акцентира проф. Христова.

" В момента, в който се сблъскат ползите, държавното управление завършва ", предвижда проф. Христова. " Реалността демонстрира този път. Затова от Продължаваме смяна са уплашени от тази вероятност, тъй като усещат, че им понижава поддръжката. Те ще бъдат мощно стимулирани да стискат властта, до момента в който някой не напусна и не завърши тъгата ", уточни политическият психолог.

" Изборите са закъснели. С всеки ден ние затъваме от ден на ден и повече. Всяка седмица се теглят заеми, всяка седмица има кавги, не можем да вземем национално значими антикризисни решения. Има доста огромна възможност при последващи избори " Продължаваме промяната " да влязат или с дребен % или въобще да не влязат в идващия парламент ", предвижда тя.

" Лявото е празно сега, става все по-слабо и това е притеснително. Стефан Янев ще се появи и ще отнесе левия избор. Друга притеснителна прогноза е, че няма скоро да имаме постоянна политическа структура. Може би ще са ни нужни още един или два вота. Ние сме в свободно рухване и с цел да го спрем трябват нови избори. Алтернатива се търси и в този момент. Единственият вид е държавно управление на спасението ", сподели още проф. Антоанета Христова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР